Dr. Elek Sándor búcsúztatása 2010.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

Kedves Olvasó!

2010.09.10-én búcsúztattuk Dr. Elek Sándor polgármestert, aki 79 éves korában elhunyt. Családja, barátai, pályatársak és törökbálintiak tömegei kísérték el utolsó útjára, hogy a Törökbálinti köztemetőben végső nyugalomra helyezzék. Az időjárás nem volt kedvező, mégis hosszú sorok kígyóztak a temetésen, dacolva az esővel, amely folyamatosan esett. Törökbálint nevében búcsúbeszédet mondott Turai István polgármester. A búcsúztatóra eljött és megemlékezett Süssen volt polgármestere Rolf Karrer, akivel Dr. Elek Sándor egy napon lettek polgármesterré 20 évvel ezelőtt. Végül búcsúztatta Szaszák Imre református lelkész és Bohn István esperes plébános.

Turai István polgármester búcsúbeszéde itt olvasható!

 

Beszédet mondott Pajlócz András a Magyar Lovas Kör elnöke. A Huszár Hagyományőrzők személyében a koporsót díszőrség vette körül, és díszmenetben kísérték utolsó útjára.

Dr. Elek Sándor polgármester személyével új kor kezdődött Törökbálinton az első szabad választás alkalmával, amelyet immár történelem könyvek igazolnak majd. A búcsú utolsó perceiben, az eső olyannyira elkezdett esni, hogy  szinte látni is alig lehetett. A monda szerint; ha a temetésen esik az eső, akkor az istenek is siratják az elhunytat. A szertartás után a Munkácsy Mihály Művelődési Házban emlék filmvetítést tartottak Dr. Elek Sándor életéről, ahol Ifj. Elek Sándor megköszönte a megemlékezőknek a szertartáson való részvételüket. Majd ezt követően került sor a halotti torra. A szertartáson közreműködött a Lendvai Károly Férfikórus.

/ Hopka László /

 

Megnézem a fotóalbumot !

Fotó: Hopka László

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu