Bóbita óvoda avató ünnepsége 2010.08.19.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

Kedves Olvasó!

Nem is olyan túl régen, 2009.04.15.-én magam is részt vettem a Bóbita óvoda alapkő letételén, majd amikor már az épület elérte a szerkezet kész állapotot, akkor Turai István polgármester bejárás keretében tekintette meg az építkezést, ekkor szintén alkalmam volt beszámolni az építkezésről. Most pedig már az elkészült, és 2010. augusztus 19-én, ünnepélyes keretek között átadott Bóbita óvodáról számolhatok be.

Az ünnepségre nagyon sokan érkeztek, Csuka Attila, Hajdu Ferenc alpolgármesterek, a képviselőtestület tagjai, meghívott vendégek, a kivitelező képviselője, szülők, gyerekek. Az ünnepség az óvodások kedves kis műsorával kezdődött, majd elsőként Turai István polgármester mondott ünnepi beszédet. A beszédet ezekkel a sorokkal zárta a polgármester úr:

Most új időszámítás kezdődik a Bóbita Óvodában. Új épületben, talán a környezettől is megújult pedagógiai alapokon, de a régi, oly sokat próbált szeretet teli neveléssel élik majd napjaikat. Államalapító Szent István királyunk ünnepe előtt Isten áldását kérem erre az új intézményre, munkatársaira, de leginkább az itt nevelkedő kis óvodásokra! 

Ezt követően Pénzes Józsefné óvodavezető lépett a pulpitusra, és mondott szívhez szóló beszédet, amelyben köszönetét fejezte ki, az elődeinek, illetve az új óvoda létrehozóinak.

Turai István ünnepi beszéde itt olvasható  >>

Pénzes Józsefné ünnepi beszéde itt olvasható >>

A beszédek elhangzása után három kis óvodás lépett Turai István polgármester úrhoz és Pénzes Józsefné  óvodavezetőhöz. Egy díszpárnára helyezett ollót és nemzeti színű szalagot hoztak. A két ovis a szalagot kifeszítette, majd polgármester úr és Pénzes Józsefné a szalagot ünnepélyesen átvágta, ezzel szimbolizálva az ovi hivatalos átadását, amelyre hatalmas taps törte meg a csendet. Az ünnepség hivatalos része itt véget ért, de a vendégeket a polgármester úr álló fogadásra invitálta meg, amelyet sokan el fogadtak.

Kijelenthetem, hogy irigyelem a mostani óvodásokat, akik a Bóbita óvoda "lakói lesznek", hiszen nem csak új épületbe költöznek, hanem olyan tágas teret vesznek birtokba, amely egyszerűen lenyűgöző. A korszerű belsőudvari saját játszótér, illetve az ovi mellett lévő, teljes felületén darált gumi panelekkel lefedett játszótér is az óvodások mozgásigényét hivatottak szolgálni. A külső játszótér mindjárt két funkciót tölt be, délelőtt kizárólag csak az óvodások használhatják, de délután használhatja mindenki, aki játszani szeretne. Az eseményen készített fotók az albumban tekinthetők meg.

/ Hopka László /  

Megnézem a fotóalbumot !

 
 
 

 

Fotó: Hopka László

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu