Zimándy-nap 2010.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
Kedves Olvasó!

 Évek óta megemlékezünk iskolánk alapítójáról, Zimándy Ignácról. Katolikus plébános, tanár és hitoktató volt. Sokat tett Törökbálint fejlődéséért, apácazárdát, iskolát alapított és sokban támogatta ezt a szép települést. Idén énekkel, virággal és beszéddel gondoltunk rá. Majd az emlékezés után a nap átfordult vidámságba és jókedvbe.

 Az iskola  legkisebb tanulóitól a legnagyobbakig mindenkit átjárt az izgalom, és a feszült várakozás, mely egészen kitartott a nap végéig. Az alsó tagozatos diákok  gyönyörűen elkészített menetlevéllel és hangzatos  csapatindulóval a tarsolyukban  vetették bele magukat a versengésbe. Az iskola területén  állomásokat alakítottunk ki, ahol  izgalmas feladtok várták a  csapatokat. A tanulók számot adhattak iskolájuk történetével és Zimándy Ignáccal kapcsolatos tudásukról, illetve az erdő élővilágához és a természetvédelem témaköreihez tartozó ismereteikről.  Más állomásokon sport és ügyességi feladatok vártak rájuk.

 A résztvevők  a feladatokat izgalmasnak és érdekesnek találták. Miután az utolsó csapat is befutott, csak az eredményhirdetés maradt hátra, ahol az osztályok megtudták, hogy ki hogyan teljesített. A  dobogón megszerzett helyen kívül a csapotok tárgyi jutalomnak is örülhettek.

 A felső tagozat is kivehette a részét a mókából. Programban és kihívásban ők is dúskálhattak. Törhették a fejüket, és nyitogathatták az ördöglakatokat. Bár volt olyan is, aki az agytekervényei helyett inkább a hangszálait  hozta mozgásba a karaoke-n. A nagyobbaknál a legszórakoztatóbb verseny, az iskola legerősebb  embere vetélkedő volt, ahol kiderült, hogy ki az, akinek nem is olyan nehéz az a bizonyos iskolatáska. De persze tartogatott még izgalmakat a tanár-diák futballmérkőzés is, ahol a diákok bebizonyították, hogy méltó ellenfelek a pályán.

 A komor időjárás ellenére kiváló hangulatban telt el a Zimándy-nap. Nem volt hiány nevetésből, szórakozásból és mozgásból sem. Mindenki szép emlékekkel térhetett haza.

Jövőre, szokásainkhoz híven újra megtartjuk ezt a napot, hogy őrizzük iskolánk e szép hagyományát. Az eseményen készült fotók az albumban tekinthetők meg.

/ Gólya Friderika, Pócsik Gusztáv / 

 

 

Megnézem a fotóalbumot !

 

Fotó: Veszely István, Hopka László

 

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu 2007-2010