Városi Majális 2010.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

Kedves Olvasó!

Törökbálint talán legnagyobb szabadtéri rendezvénye volt a Géza fejedelem úton, 2010 május 1-én. Az időjárás ezen a napon abszolút kedvezett a rendezvénynek minden tekintetben. A tavalyi évhez hasonlóan most is szeretném a szervező társaimmal együtt, az ott lakók türelmét megköszönni. Továbbá köszönjük segítőinknek, az egyesületeknek és a programokban résztvevőknek, hogy ismét vállalták a Törökbálinti Városi Majálison való részvételüket. Természetesen köszönjük a határainkon kívülről érkezett vendégeknek, hogy ott létükkel emelték a rendezvény színvonalát. Köszönjük a városgazda csoportnak, hogy a sátrakat előkészítették és másnap a helyszínt rehabilitálták. Külön köszönet jár Turai István polgármesternek, aki egyben a rendezvény fővédnöke volt, mert a polgármesteri hivatal anyagi támogatása nélkül a rendezvény nem jöhetett volna létre.

A majális reggel nyolc órakor kezdődött, ekkor indult a Grossturwaller Musikanten zenés reggeli ébresztője. Ezzel egy időben láttak neki a sátraknál az egyesületek a különleges ételeik elkészítésének. Tíz órakor Turai István polgármester nyitotta meg a XI. Városi Majálist. Ettől kezdve a színpadon folyamatosan kisebb megszakításokkal főleg Törökbálinti fellépők szórakoztatták a közönséget. A Törökbálinti majálisnak a híre már településünk határain is túl nyúlnak, ezért érkeztek Érdről, Budaörsről, Biatorbágyról, Sóskútról is vendégek. A rendezvényre egész nap kb. 7000 látogató volt kíváncsi.  A nagy sátrat a megszokott helyszínen sajnos nem lehetett felállítani, ezért a rendezvény kicsit szét volt húzva, de ez nagyban nem befolyásolta  a majálist.

11 órától folyamatosan készültek el az egyesületek az ételeikkel, hogy az óriási választékon keresztül zavarba ejtő gasztronómiai élményben legyen részünk. Azt hiszem ez sikerült is. Ember a talpán, aki tudott dönteni, hogy hol és melyik egyesület főztjét részesíti előnyben.

A fellépők a következők voltak:

Csupaszív ovi, Flexi-bar fitnesz, Gyémántkút Egyesület mazsorett csoportja, Walla és Bóbita óvoda gyermekei, Saltatori Flexi Táncegyüttes, Patyesz Tánciskola, Törökbálinti Hagyományőrző Táncegyüttes, Kung-Fu Egyesület, Napsugaras Ősz Nyugdíjas Tánccsoport, No Comment, Hip Hop táncbemutató, Bolíviai zene, UnterRock zenekar Grossturwalle Achte, Solymos Tóni.

Az idén újdonság volt, hogy a játékoknál is elfogadták az adományjegyeket, így a gyerekek könnyebben tudtak felülni a játékokra. Újdonság volt még az is, hogy a megmaradt adományjegy este nyolc óráig vissza váltható volt. Ezek az újítások a tavalyi majális elemzése után, és a lakossági visszajelzések alapján vezettük be. Természetesen van még mit finomítani a rendezvényen, ezt meg is tesszük. Sajnálatos módon az idén először baleset is történt, amelyet a területen szolgálatot teljesítő mentők elláttak. Reményeink szerint mindenki jól szórakozott ezen a szép napon, Törökbálintiak együtt a szabadban. Abban bízva, hogy egy év múlva ismét találkozunk a Városi Majálison, mindenkinek jó egészséget kívánok.  A készült fotók az albumban tekinthető meg.

/ Hopka László /

 

Megnézem a fotóalbumot !

 
 

 

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu