Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
Kedves Olvasó!

2014. november 23-án este 17 óra 15 perc környékén tűz ütött ki a Munkácsy Mihály Művelődési Házban. A tűz ahogy az oltást végző tűzoltóktól, illetve Szabó Éva igazgató asszonytól megtudtam az alagsorban működő szerverszobában keletkezett, mégpedig egy nagyteljesítményű szünetmentes tápegységben.

Mivel a szerverszoba zárt klimatizált térben működik ezért a tüzet az intézményben működő automatikus tűzjelző rendszer jelzete a ház dolgozóinak, illetve a tűzoltóságra is jelzést küldött. A tűz oltását a tűzoltóság 1-es fokozatú kiemelt tűzként kezelte. A házban éppen rendezvény volt, amit a tűzjelző megszólalásakor azonnal félbeszakítottak és a Munkácsy Kávézóval együtt az épületet kiürítették, és áramtalanították. Az épületben az ilyenkor szokásos protokoll szerint jártak el. Az épületben szúrós szagú égett kábel, illetve műanyag szag terjedt szét, illetve sűrű füst volt tapasztalható.  Az épület biztonsági berendezései jól vizsgáztak, hiszen a vészvilágítás és a menekülési útvonalakat jelző fények is mind működtek, illetve az automatikus tűzjelző jó működésével egy nagyobb tűz kialakulását akadályozta meg. Szerencsére az anyagi káron kívül egyéb sérülés nem történt. Az anyagi kár becslésem szerint 1-4 millió Forintra tehető.

 

Jelenleg a Művelődési Ház információs rendszere nem elérhető, a szünetmentes táp tönkre menetele miatt. A tűzoltóság a helyszínre 3 db szerkocsival érkezett és azonnal megkezdték a tűz lokalizálását, majd az oltást, amelyet száraz oltóanyaggal végeztek el. Tűzoltóság kivezényelt kollégái Érdről, illetve Törökbálintról érkeztek a helyszínre. Köszönjük a tűzoltóknak, hogy megakadályozták szeretett Művelődési Házunk nagyobb kárt szenvedjen.

/Hopka László/

 

Fotó: Hopka László

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu