Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
 

Tüntetés Törökbálinton 2010.09.26.

Politikai hecckampány, vagy ?....

Kedves Olvasó!

A válasz egyszerű, lenne, ha csak egy oldalról közelítenénk meg, azonban a helyzet az, hogy több irányból kell megközelíteni. Először is a szónokok  mondanivalója tele volt csúsztatásokkal, például az egyik civil szervezet vezetőjének a kijelentése úgy állította be a körülöttünk megépült üzletközpontokat, mintha az Amazonas menti őserdő területén épült volna meg, és nem egy kiöregedett barackos helyén, utalva a bezárt neves bútor áruházra, illetve a Outlet centerre. Elfelejtve azt, hogy röpke másfél éve gazdasági mély ponton vagyunk, a fizető kereslet pedig jócskán vissza esett, ezért nincs min csodálkozni. Második megközelítés a Tükörhegy anno felvetett sorompós megközelítése, hogy nehogy halandó "Ős lakos" betegye a lábát oda. Egyéb iránt a sorompós ötlet a felsővárban is felmerült, amikor média személyiség költözött a környékre. Persze dughatjuk a fejünket homokba, a különbség most már nem csak látható, hanem egyesek hangot is adnak neki...

Körülbelül 1 hónappal ezelőtt történt a szabadságtéri kereszteződésnél, hogy a Törökbálinti rendőrség munkatársai a kereszteződésben a stop tábla figyelmen kívül hagyóit ellenőrzi, szinte rendszeresen. Ezen az estén egy autót ezért megállítottak, amelyet egy hölgy vezetett. A rendőrök intézkedés alá vonták az autó vezetőjét a nevezett közlekedési vétség elkövetése miatt. A hölgy felháborodásának hangot adva, azt a kijelentést tette, hogy Ő tükörhegyi, és ne Őt macerálják, hanem az itt a faluban élő "pórnépet". A csekket a helyszínen megkapta. Azt hiszem ehhez a kijelentéshez nem kell kommentár. A hölgy tovább ment, és a Budaörsi Kapitányságon panaszolta be a két rendőr kollégát. Ezzel a Tükörhegy érinthetetlenségére világíthatunk rá. Persze ne általánosítsunk, mert szeretném azt hinni, hogy csak egy meggondolatlan kijelentés volt a hölgy részéről, és talán Ő sem így gondolta. Ez az eset, amely nem olyan régen történt, csak egy eklatáns példája volt annak, hogy ott sokan sosem akarnak Törökbálintiak lenni.

Reménykedem benne, hogy Törökbálinti "pórnéptársaim" büszkék arra, hogy itt élünk együtt, és továbbra is befogadóak, mint ahogy eddig is azok voltak. Nem emlékszem, hogy tüntetni mentünk, vagy hívtak volna annak idején, amikor elkezdődtek az építkezések a Tükörhegy 1,2,3-as üteme ellen, azzal a jelszóval, hogy ne költözzenek ide, vagyunk itt már elegen, pedig voltunk már akkor is néhányan.

Nincs még egy pontja a településnek, amely annyi fejlesztést kapott Törökbálinttól, mint Tükörhegy. Tudomásul kell venni, hogy nem privilégiumot vásároltak, csak telket. Sok Törökbálinti véleménye szerint, igen is szükség van megfizethető árú lakásokra Törökbálinton, hogy gyermekeinknek ne kelljen elköltözni innen, más olcsóbb településre. A tiltakozás időzítése bennem mindenképpen felveti a kizárólag politikai célú, vagy egyéni karrierépítés egy állomásának képét. A furcsa az egészben az, hogy választások előtt hét nappal vesznek észre vélt gondokat, holott a képviselő testület már 2005-ben megszavazta a szabályozási tervet. Azt a tervet, amelyet most LMP színeiben induló jelölt is támogatott, akit akkor Településfejlesztési Bizottság elnökeként ismertünk. Úgy is fogalmazhatnék, hogy kilóg a politikai lóláb. Az már csak hab a tortán, amikor a szónok kijelenti, hogy reméli vasárnap mindenki tudja, hogy kire kell szavazni. Tessék mondani most akkor választási nagygyűlés, vagy békés demonstráció?  Arról nem is beszélve, hogy az Egyesület élén baloldali vezetés vette kezdetét, Úgy gondolom, hogy idő volt rá, hogy tájékozódjon aki akart.

Iskolát és óvodát kiáltanak. Igaz, de az is, hogy a Tükörhegyi lakók egy része nincs itt hivatalosan bejelentkezve, ezért az Önkormányzat elesik az állami normatíváktól, ezért más forrásból kell pótolni ezeket az összegeket, pedig fejlesztésre is fordíthatók lennének ezek az összegek, ha itt lennének.

/ Hopka László /

 

 

 

 

 

Fotó: Hopka László

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu