Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

Eredményes év a T.T.C. -nél.

Kedves Olvasó!

Néhány héttel ezelőtt a Törökbálinti Torna Club eseményére voltam hivatalos, ahol az idei évben megszerzett kupákat és érmeket adták át a sikeres csapatoknak. A közel százötven néző előtt ünnepélyes éremátadást hatalmas taps követte. Az érmeket és a kupát Földvári László alpolgármester, Zima Flórián a szakosztály, és Solti Ferenc a Club elnökei adták át. Ebből az alkalomból kérdeztem Pop Richárd vezető edzőt.

T.T.C. U-21-es csapat Bajnoki cím, illetve a Bajnokok Tornáján elért 2. hely.

Pest Megyei III. osztályú felnőtt Bajnokságban elért 2. hely.

Mindezt a Törökbálinti Torna Club ,,ifjú" edzője Pop Richárd érte el a ,,2014-2015" Bajnokságaiban.

– Ha jól tudom 2014.-nyarán Zima Flórián felkérte önt, hogy irányítsa a Megye III.-as felnőtt csapatot. Milyen célokat tűzött ki a tabellán? Mielőtt elvállalta, edzősködött előtte valahol?

– Igen! Augusztus végén megkeresett Zima Flórián, a T.T.C. labdarúgó szakosztályának elnöke és felkért, hogy legyek én a megye-hármas felnőtt csapat vezetőedzője. Megtiszteltetésnek éreztem, mivel eltökélt szándékom az, hogy minél többet tanuljak a szakmáról. Előtte egy Törökbálinti utánpótlás nevelő egyesületnél foglalkoztam gyerekekkel. Elutasították azt a kérésemet,hogy továbbra is folytatnám az edzőséget ott is....ezért választanom kellett. Úgy éreztem, hogy számomra nagyobb kihívás és lehetőség, hogy elérjem  céljaim. Munkámat a T.T.C.- nél kezdtem el. Ami nem volt számomra idegen, hiszen 4 éves korom óta nekem is a nevelő egyesületem.   

Nem ismertem a bajnokságban szereplő csapatokat. A célunk az volt,hogy a tabella első felében végezzünk. Félévben az első helyen zártunk,és sokáig vezettük is a tabellát, de a szezon végére a második helyet értük el. Köszönet ezért a sikerért mindenkinek aki részese volt, és segítette a munkánkat.

– Elfogadták a játékosok, hogy ön lett az edzőjük?- hiszen szinte egyidős velük..

– Igen, úgy érzem, hogy elfogadtak. Van pár játékosom, akivel együtt is fociztam az NB. III-ban, az ezüstérmes  U19-es csapatban. Minden játékosom a maximumot hozta ki magából. Hiszen az eredményeink is ezt bizonyítják. :)

– 2015. januárban az U-21 csapat irányítását is az ön kezébe adták, mondana erről valamit...

– Mivel a csapat félévben kiesett a bajnokságából, úgy látta jónak a vezetőség, hogy  a két csapatot összevonják. Így én lettem a vezető edzőjük. A játékosaim többsége oda-vissza tudott játszani a két külön bajnokságban. Könnyű volt ez miatt a feladatom. Mi sem bizonyítja jobban, hogy az U-21csapattal Bajnokok lettünk év végén illetve a Bajnokok Tornáján ezüstérmesek. :)

– Hosszabb távon is az edzősködés a célja?

– Természetesen az a célom, hogy minél magasabb képesítést szerezzek, és edzőként minél feljebb kerüljek a ranglétrán magasabb osztályban is! (egyszer) Legutóbb két hónapja sikeresen elvégeztem az MLSZ Grassroots "C,, tanfolyamot.

– Mondana pár szót erről a sikeres évről?

– Először is szeretném megköszönni Zima Flóriánnak, hogy bizalmat és lehetőséget adott azzal,hogy a csapatok edzője lehettem. Bebizonyítottam, azt hogy megbirkózom ilyen ,,fiatalon" is a feladattal. A csapataim minden játékosának köszönöm, hogy emberileg,és hozzáállásban is a maximumot nyújtották, egész évben. Örülök, hogy én dirigálhattam a csapataim élén.

Minden elismerésem az önzetlen segítségért a szülőktől és a vezetőség részéről, akik segítették az srácokat az idegenbeli meccseinkre, hogy eljussanak. Mindenkinek köszönet az egész éves munkájáért aki  segített abban, hogy ilyen szép eredményeket értünk el! :)

– Richárd! Köszönöm a lehetőséget a beszélgetésre, és azt gondolom, hogy sok Törökbálinti polgártársunk nevében a Bálintinfo.hu gratulál az elért eredményekhez és hasonló jó eredményeket kívánok a jövőben. Kedves Olvasó! A fotókat kérem tekintsék meg a fotóalbumban.

/ Hopka László /

 

 
 

Megnézem a fotóalbumot !

 

Fotó: Hopka László

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu