Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Szervátültetettek Világjátéka

Törökbálinti siker!

2023. Perth, Ausztrália.

A Szervátültetettek Világjátékán a tizenegy sportág különböző korosztályokban megrendezett viadalán összesen 18 arany-, 24 ezüst- és 18 bronzérmet harcoltak ki a mieink.

A 45 ország részvételével Perth-ben megrendezett Világjátékon 19 vese-, 7 máj-, 3 csontvelő- és 3 szívátültetett sportoló vett részt a Magyar Szervátültetettek Szövetsége nemzeti válogatott csapatában: a sportolók tizenegy sportágban (asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, kerékpár, petanque, squash, tenisz, tollaslabda, úszás, virtuális triatlon) mérték össze erejüket. A legeredményesebb sportágak az úszás, az atlétika, az asztalitenisz és a bowling voltak, de a petanque is hozott aranyérmet.

Két új világrekord is került a magyar csapat neve mellé:

8 éve veseátültetett dobóatlétánk, Mihálovits Tamás súlylökésben a 2 évvel ezelőtti saját világcsúcsát döntötte meg,

Pengő László szentesi szívátültetett úszó pedig 50 méter hátúszásban állított fel új korosztályos világrekordot a Szervátültetettek Világjátékán.

 

A sikeres magyar versenyzők között egy Törökbálinton élő teniszező is szerepelt: 

Végh Ágota – közel 3 év művesekezelés után - 2006 óta veseátültetett. Egész életében sportolt, síel, teniszezik és bármilyen sportot szívesen űz, számára a sportolás jelenti a mozgás mellett az örömet, kikapcsolódást, társaságot. 

A Szervátültetettek Téli Világjátékán és a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán már állhatott a dobogó tetején, de Szervátültetettek Világjátékán most vett részt először.

A rendkívül erős, egyenes kieséses egyéni teniszversenyen és a vegyespárosok versenyében nem sikerült bejutnia a legjobb négy közé, de a női párosok versenye elhozta számára a sikert: májtranszplantált tenisz párjával, Jakab Ivettel kitartó, fegyelmezett és pontos játékkal jutottak el a dobogóig, melynek végül a második fokára állhattak.

Ágota így egy ezüstéremmel zárta élete első Szervátültetettek Világjátékát.

Ágota felkészítő edzője a Magyar Szervátültetettek Szövetségének tenisz szövetségi kapitánya: Horváth Gábor volt.

 

A magyar válogatott csoportképe.

 

 

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu