Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
 

 

Hétfőn-kedden botrányos közlekedés várható

a Dózsa György utcában.

 

Kedves Olvasó!

November hatodikán rendőrségi forrásokra hivatkozva a Zimándy Ignác Általános Iskola az alábbi közleményben tájékoztatta az intézménybe járó diákok szüleit:

   

Tisztelt Szülők!

A Törökbálinti Rendőrőrstől a mai napon kapott információ alapján tájékoztatom Önöket, hogy az iskola utcájában 2015. november 9-én és 10-én reggel 7.00 órától este 20.00 óráig félpályás útlezárás lesz.

Kérjük, fokozottan figyeljenek!

 

 

A felhívásból tiszta következtetésként levonható, hogy ezen a két napon nagy valószínűséggel nem lesz botrányoktól mentes a demonstráció, amely nagy valószínűséggel politikai támogatással is bír. Az iskolát mai állapot szerint járművekkel a Patak utca felől lehet megközelíteni, amely a kereszteződéstől egyirányú egészen a Munkácsy Mihály utcáig.

Arra készülhet szinte mindenki, aki a reggeli órákban közlekedik, hogy nagy torlódások várhatóak a környéken 7.00 - 8.00, 14.00 - 16.00 óra közötti időben. A veszélyeztetett helyszín: Patak utca, Szent István utca, Dózsa György utca, Harangláb kereszteződés, Kazinczy Ferenc utca, Baross utca, a többit meglátjuk, meddig torlódik vissza a forgalom, nem tartom kizártnak, hogy bedugul az egész város.

Nos nem az utca alkalmatlan a közlekedésre igazán, hanem az utca átgondolt jól méretezett vezetése az ami hiányzik, és erről pedig nem az itt lakóknak, pláne nem az iskolának kell gondoskodni, hanem a hivatalnak.

Annak a hivatalnak, ahol a bizottságokat és néhány osztályt olyan "szakértőkkel" töltenek fel, akik semmilyen szakmaiságot nem tudnak felmutatni, nulla kreativitással rendelkeznek, viszont a bizottsági elnököt, aki legtöbbször a támogatott képviselő, rendre támogatják szavazatukkal, még akkor is, ha az éppen tárgyalt ügyben igen nagy baromság születik meg végeredménynek. A Törökbálinti közigazgatási rendszer ilyenkor dől saját dugába, hiszen a rendszer kevés szakértőt tud felmutatni, kivétel ez alól    Dr. Hajós Béla, aki vízügyekben sok hasznos információval segítette településünket, no de térjünk vissza a mai valóságba.

A helyi rendszer úgy épül fel, hogy nagyrészt választási segítőkkel vannak a bizottsági helyek feltöltve, (most a hivatal egyéb részéről, és pályáztatásáról nem teszek említést), ezért ne csodálkozzunk, ha a mai helyzet áll elő, mert ez évek óta, úgy most is így van. Gyakorlatilag ezen bizottságokon kellene fontos dolgoknak eldőlnie szakmai alapokon, de nem dől el csak színjátékot tartunk fel bizottsági tagok részére, mert ha nem lenne ez a színház, akkor hová ültetnék be a "segítőket" jó pénzért. Természetesen a képviselői szavazások is bizonyos ügyekben már a folyosón eldőlt tények, sokszor napokkal hetekkel a szavazások előtt eldől, hogy ki mit, kinek miért cserébe szavaz meg, így történhet meg olyan eset, amikor a megbeszélt szavazás miatt kerül hátrányos helyzetbe bizonyos terület, mert a képviselő "eladta" magát már jó előre, pedig tudja, hogy hátrányt okoz választóinak.

Nos úgy is vehetjük, hogy évekig senkit nem zavart a Dózsa György utca mostani állapotában az, hogy az iskola korlátozás nélküli megközelítésére alkalmatlan, de csak azért mert így tartják. Néhány tíz millió forinttal egy patent utcát varázsolhatnánk belőle, ha "szakértők" lennének a pályán,

és nem a városháza, mint önmegvalósítás lenne a legnagyobb prioritás ez idő tájt. Naná, hogy kölcsönből.

Néhány észrevétel a teljesség igénye nélkül úgy, hogy ki sem mozdultam az íróasztalom mellől, csak belenéztem a goole-mapsba a nevezett utcán végigtekintve.

El nem tudom képzelni, hogy miért kell az utca mindkét oldalán nyílt vízi ároknak lennie bizonyos szakaszokon?? Az egyik oldalon végig parkolóknak lenne a helye évek óta, az árkok helyett földalatti csapadékelvezetésért kiált az utca. Simán kijelenthetem, hogy az utca néhány fáját bokrát cserjéjét el kell távolítani, mert túlnőtte magát, és az idei vihar bizony megmutatta, hogy zömében a nagyra és magasra nőtt fákban esett kár legtöbb esetben. Nem utolsó sorban olyan helyen van, ahol 40-50 évvel ezelőtt a lovas kocsikat meg a Moszkvicsot nem zavarták, de a mai helyzetben kifejezetten akadályt képeznek ezért az új ültetvényeknek arrébb van a helyük.

Nos kíváncsi lennék, vajon választások előtt az iskolát megközelítő egyetlen utat, stikában helyi politikai támogatással le lehetne-e zárni.

A kialakult helyzetet annak a 650 diáknak és szüleiknek kell megszívni,

akik rendesen elindulnak hétfőn az iskolába.

/Hopka László/

Fotó: Google

A Törökbálinti közigazgatási polipról, avagy

a helyi Sárkány Ellátó Vállalat. (SEV) hamarosan.

 

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu