2020.03.31.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Újabb intézkedések Törökbálinton.

Tisztelt Olvasó!

Az alábbiakban Elek Sándor polgármester által, a koronavírus helyzet kapcsán kiadott új információkat olvashatja.

- Elek Sándor polgármester:

Tisztelt Törökbálintiak!

A mai napon Törökbálinton 6 lakcímen összesen 7 fő tartózkodik hatósági karanténban.
Étkezési ellátást 291 főnek biztosítunk.
Vitamincsomag 800 főnek került kiosztásra.
Bevásárlást 25 főnek, gyógyszerbeszerzést 15 főnek intézünk.

Mindez nem lenne lehetséges a közel 40 fő önkéntes, a Segítő Kéz Szolgálat, a Szociális Iroda, a Városrendészeti Iroda munkatársainak, valamint a Városőrség, a Hegyőrség, a rendőrség áldozatos munkája nélkül. Köszönjük nekik!

Az Operatív Törzzsel egyeztetve, a pénteki naptól engedélyezem a piac újbóli megnyitását. Az egészségügyi szabályok és előírások maximális betartása mellett - melyet a Városgondnokság, a Városőrség és a rendőrség is ellenőrizni fog.
A kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet értelmében, 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek, míg 12 és délután 3 óra között a 65 év alattiak vásárolhatnak.

Törökbálint szerencsés helyzetben van! A mindenkori képviselő-testületek munkájának köszönhetően bevételeink országos szinten is a legmagasabbak között vannak, az utóbbi öt évben pedig megtörténtek az intézményrendszerünket érintő legfontosabb fejlesztések.
Mindezek teszik lehetővé, hogy a következő időszakban a takarékos gazdálkodás mellett lehetőségünk van az Önök terheinek csökkentésére.

A következő időszakban is türelmet és kitartást kérek Önöktől, jó egészséget kívánok!

Helyi adózást érintő intézkedések.

Iparűzési adóval kapcsolatos intézkedések vállalkozások számára:
1. A helyi adóhatóság nem indít új végrehajtási eljárást, valamint felfüggeszti a végrehajtási eljárásokat 2020. szeptember 30-ig, illetve a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napig.
2. Fizetési halasztást és részletfizetést engedélyez késedelmipótlék-mentesen minden olyan vállalkozásnak, aki/amely kérelemmel fordul az adóhatósághoz, és igazolja, hogy a járvány miatt gazdaságilag nehéz helyzetbe került.
3. Az adóhatóság a pótlék- és bírságtartozást mérsékeli vagy elengedi a vállalkozások részére különösen akkor, ha igazolja, hogy annak megfizetése gazdálkodási tevékenységét ellehetetlenítené.
4. Az egyéni vállalkozók kérelmére az adóhatóság legfeljebb ötszázezer forint összegű adótartozásra 2020. évtől legfeljebb 12 havi pótlékmentes automatikus részletfizetést engedélyez a feltételek vizsgálata nélkül.
5. A tételes KATA adózású vállalkozások és egyéni vállalkozók részére eltekint a 2020. szeptember 15-én esedékes 25 000 Ft adó megfizetésétől. Ennek feltétele, hogy 2021. január 15-ig bevallásban kérelmezi az önkormányzati mentességet.
6. A 2019. évi helyi iparűzési adóbevallás (határidő: 2020. május 31.) benyújtását követően keletkező 2020. évi iparűzési adóelőleg 2020. szeptember 15-i esedékességének időpontjáig benyújtott kérelmében az adózó kérheti az adóelőleg módosítását az adóhatóságtól, ha előlegét az előző időszak adatai alapján fizeti, és számításai szerint adója nem éri el az előző időszak adatai alapján fizetendő adóelőleg összegét.
7. A természetes személyek által fizetendő adókra (építmény, telek, gépjárműadó) vonatkozó intézkedések:
Az adóhatóság nem indít új végrehajtási eljárást, valamint felfüggeszti a végrehajtási eljárásokat 2020. szeptember 30-ig, illetve a vészhelyzet megszűnését követő 30 napig.
8. Fizetési halasztást és részletfizetést engedélyez késedelmipótlék-mentesen minden természetes személynek, aki kérelemmel fordul az adóhatósághoz, és igazolja, hogy a járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe került.
9.

Adómérséklést engedélyez a 2020. évre megállapított adóra minden olyan természetes személy kérelmező részére. aki igazolja, hogy jövedelmét elvesztette (munkahely megszűnése, kényszer fizetés nélküli szabadság), és az adó megfizetése az adózó és a vele együtt élő hozzátartozók megélhetését súlyosan veszélyezteti.


 

/Hopka László/

 

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu