Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
 

30 éves a Városszépítő Egyesület

 

Kedves Olvasó!

A Törökbálinti Városszépítő Egyesület 2016.10.14. ünnepelte 30 éves jubileumát. Ezt az ünnepi alkalmat egy tér névadásával tették ha lehet még emlékezetesebbé. A tér a Testvérvárosok tere nevet kapta, amely a Tesco Express üzlet közvetlen tőszomszédságában áll a Bajcsy Zsilinszky és a Sportpark utca sarkán. A testvérvárosokat jelképezendő hatalmas kövek kerültek elhelyezésre, amelyre a városok címer plakettjei kerültek fel.

Megnézem a fotóalbumot !

A tér avatásán Törökbálint minden testvérvárosa küldöttséggel vett részt. Így jelen volt Süssen, Soroksár, Székelyudvarhely és Bükk város küldöttei. Meghívott vendégek között volt szomszédos és távolabbi településekről érkezett vendég is akiket az ünnepi alkalomra az egyesület meghívott, így érkeztek Biatorbágyról, Diósdról, Budakesziről, Nagytétényből és Martfűről is. A zenei aláfestésről a Großturwaller Musikanten gondoskodott. A Cantabile kórus énekével emelte az esemény színvonalát ezen túlmenően nyilvános helyen első alkalommal hangzott el tolmácsolásukban Törökbálint himnusza.

Az ünnepséget Szalczinger József az egyesület elnöke nyitotta meg, majd köszöntötte a vendégeket és a helyszínre kilátogatókat. Az ünnepi alkalommal köszöntőbeszédet mondott Elek Sándor polgármester. Ezt követően Küldöttségek képviselői szóltak néhány szót. Többek között: Marcus Czinszky (Süssen), Baranyai Róbert alpolgármester (Bük), Weiman Antall alpolgármester (Soroksár). A Szózat eléneklésével a külső helyszínen az ünnepség véget ért, amely folytatódott a Munkácsy Mihály Művelődési Házban ahol kiállítás nyílt az elmúlt 30 évet bemutató képekből. A kiállításon beszédet mondott Géczy Krisztián alpolgármester, majd a Budakeszi Szépítő Egyesület elnöke mondta el gondolatait. Ezt követően az egyesület és a meghívott vendégek zártkörű vacsorára vonult el az a kiállító teremből.

/Hopka László /   

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu