Dr. Solymosi Péter - A halál csendje, fotó kiállítás 2010.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Kedves Olvasó!

Dr. Solymosi Péter háziorvosunk már bemutatkozott néhány oldaláról, és most természetesen nem az orvosi tevékenységre gondolok. Nem is olyan régen tartott előadást a Himalája expedíciójáról. Érdekes megközelítésben tartott közel egy órás előadást a Művelődési Házban a sörről. Ezen alkalommal, november 6.-án a falumúzeumba fotó kiállításra hívta meg a Törökbálinti polgárokat. Kiállításának a címe: A halál csendje.

A kiállítás saját bevallás alapján: "saját szubjektívén keresztül" láttatja az elmúlást, azon belül főleg a kereszténység jelképeivel, érdekes nézőpontokból, a fény különös játékával. A kiállítás megnyitóra sokan érkeztek, volt aki már nem tudott a bejárati ajtón beljebb kerülni, ez is azt bizonyítja, hogy már régen kinőtte magát a falumúzeum. A kiállítást megnyitotta László Tünde és Bohn István plébános, énekelt: ifj. Rothauszky György, zongorán kísért: Németh Ferenc. A megnyitón részt vett Turai István polgármester és Hámoriné Olár Mária képviselőasszony, valamint sok helyi művész is. Íme néhány mondat, amivel fogadja a látogatót Dr. Solymosi Péter.

"Régóta töltöm szabadidőmet fényképezéssel. Útjaim során gyakran találom magam temetőkben, ahol mindig nyugodtnak érzem magam, miközben hagyom, hogy átjárjon a hely szelleme. Ilyenkor megpróbálom átadni magam a hangulatnak, majd csak ez után kezdek fotózni. A jelen témába illő képeimet nagy szeretettel és cím nélkül adom át Önnek, kedves érdeklődő. Nem szeretném irányítani a képek befogadásában....  Csak egyetlen kapaszkodót nyújtok. Jézus Krisztus az önként vállalt kereszthalál, az igazi lemondás pillanatában ezt mondta:

"Uram kezedbe ajánlom lelkemet"

László Tünde megnyitóbeszéde itt olvasható. A megnyitón elkapott pillanatképek az albumban tekinthetők meg.

/ Hopka László /

 

 

Megnézem a fotóalbumot !

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu

 
 

 

i