2020.04.02.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
 
Köztéri torna pálya, és
 rekortán futópálya épül
a városban.

Tisztelt Olvasó!

Néhány nappal ezelőtt kezdődött meg Törökbálint belterületén két új sport tevékenységre alkalmas pálya építése. Az egyik a Géza fejedelem úton lévő futballpálya mögött létesül. Itt szabadtéri felnőtt tornaszerek lesznek kiépítve egy körülbelül 130 m2 területen. Ez a szám természetesen becslés a részemről a látottak alapján.

A másik épülő pálya egy rekortán futópálya lesz. Hossza 400 m, amelyet a helyszínen dolgozó munkatársaktól tudtam meg. Szélessége kb. 130 cm lesz, az emlékeim szerint. A futópálya a Szent István út, a Dózsa György utca és a Tüskevár köz által határolt területen közvetlen a játszótér mellett épül.  Ennél a területnél keresve sem lehetett volna alkalmasabb területet találni, a helyszín már önmagában is egy futópályáért kiált.

Fotó: bestrong.com

Az időközben igazi lombos fákká cseperedett fák rengeteg árnyékot fognak nyújtani a futópálya használóinak. Bár a fák nagyságát nyilván nem lehet összehasonlítani a margitsziget fáival, de körülbelül olyan élményben lehet majd itt is róni a köröket. Az, hogy végül ez a helyszíne a futópályának főként Földvári Lászlónak köszönhető, mert meg kellett harcolni a helyszínért.

A város ezeket a beruházásokat egy sikeres pályázattal nyerte el, amihez önrészt biztosít a hivatal, másik része pályázati forrás. Azt az információt kaptam, hogy szinte biztos, hogy a hó végéig elkészülnek az új sport lehetőséget kínáló beruházások.

Régi téma már bálinton egy olyan futópálya, amely szabadon bármikor használható és jó helyen fekszik, jó megközelítéssel. Nos ez látszik megvalósulni most Törökbálinton. Egy régi adóság kipipálva.

/Hopka László/

 

 Fotó: Hopka László

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu