Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
 

 

Hang felvétel titokban, de miért?

 

A tavalyi választással kapott a település egy különleges politikai morált is, ami az ezt megelőző években nem volt jellemző. Ez a mostani lehallgatási botránnyal kicsúcsosodni látszik. Hogy meddig fajulnak a dolgok, most még nem látni előre!

2020.02.19. napján 14 órai kezdettel megtartott rendes képviselő testületi ülés nem a megszokott forgatókönyv szerint kezdődött. Elek Sándor polgármester a videóban látható bejelentéssel kezdte meg a testületi munkát. Bejelentve a képviselő társainak, hogy tudomására jutott információk alapján valaki hangfelvételt készített. A megbeszélésen jelenlévők nevét tudjuk: Elek Sándor polgármester, Földvári László, Szőke Péter és Dr. Szentmiklósi Tóth Tamás képviselők. Amit nem tudunk az elég sok minden, de sejtésünk természetesen lehet, hiszen a kialakult politikai helyzet abba az irányba tereli a gondolatmenetet.

Videó megtekintése

Felvetődik tehát a kérdés, kinek milyen célból készült a titkos hangfelvétel. Jelen állás szerint a négy név úgy lett említve a videóban, hogy senki nem tudott a hangfelvétel elkészítéséről, vagy csak a nyomozásra való tekintetre nem lehet említeni a nevet, aki esetleg tudhatott róla. Az én feltételezésem szerint a négy név közül háromnak biztos semmi oka nem lehetett ilyen cselekményeket végrehajtani, vagy hajtatni. Indíték feltételesen csak egy név mellé illeszthető a mai logikai állás szerint. Ezt most még nem tudjuk, de további kérdés az is, hogy ki helyezhetett el olyan eszközt a Polgármesteri Hivatal egyik hivatalos helységében  úgy, hogy arról senki nem szerzett tudomást, vagy nem tudta vagy akarta ezt megakadályozni. Azt sem tudjuk, hogy egyáltalán külső eszköz bevonásával készült felvételről beszélünk, vagy az épület saját informatikai esetleg video rögzítő rendszere által készített felvétel az, amiről a feljelentésben szó van.

Miután a kialakult helyzetről csak azt a tényt ismerjük, hogy hivatali helységben történt a lehallgatás, mert ezt nyílván így is lehet értelmezni, bár nem ez a mostani hivatalos álláspont, de magam részéről ilyen olvasata is van a ténynek. Semmi okom nincs azt feltételezni, hogy amennyiben külső személy az elkövető nem kapott belső segítséget. Minden bizonnyal belső segítség nélkül csak filmvászonra illő jelenettel tudom csak elképzelni a hangrögzítő eszköz elhelyezésének módját, azaz nagyjából tisztában kellett lenni a hivatali helység funkciójával, napközbeni vagy esti mozgásokkal, személyek általános tartózkodásával. Ez pedig már komoly előkészületi munkát igényelhetett. Az sem zárható ki, hogy valakinek a telefonján lévő applikáció rögzített.

Hová vezet ez az út? Nos nem mondhatjuk, hogy megszokott eseményről beszélünk saját városunk tekintetében, mert nem emlékszem hasonló botrányos ügyre, amely a polgármesteri hivatalon belül lett volna valaha. Vissza kanyarodnék a tavalyi önkormányzati választási kampányban durva lejárató vállalhatatlan mozzanatokra, amelyre akkor Dr. Szentmiklósi Tóth Tamás azzal reagált, hogy  az akkor még éppen frissen össze szervezkedett pártlogókkal sűrűn megtűzdelt civileket a kampánystílusra hivatkozva ott hagyta és a helyi MSZP inkább önálló indulás mellett döntött. Aki eddig nem hitte ezt el, mert sikerült megtévesztett állapotba esnie, az most láthatja, hogy miről beszélt az MSZP helyi elnöke. Miután 5 éve konstruktív partner volt a város vezetésében valóban nem volt érdekében vállalhatatlan kampányban részt vennie.

Ilyen események csak eszkalálják a helyzetet de lehet, hogy ez a célja azoknak, aki ilyen eszközökkel próbálják megbuktatni a polgármestert, mert számomra teljesen nyilvánvaló hogy a hangfelvétel készítésének az egyik oka éppen ez lehetett. Természetesen a kialakult helyzetben a hivatalon belül is csökken a bizalmi index, a kollégák tekintetében, ezen bizalmi index helyre állításáról csak akkor beszélhetünk ha vizsgálati eredmények birtokában vagyunk és kiderül volt e belső segítség a cselekmény elkövetésére.

Ameddig a vizsgálat befejeződik nem is fogunk többet megtudni az ügyről, ami viszont biztos az az, hogy sokévi börtönbüntetést kockáztatott az aki ebben tevékenyen részt vett. Nyilván a rendőrség az ügyet ki fogja vizsgálni, és ahogy Elek Sándor polgármester jelezte a közvéleményt tájékoztatni fogja.

 

/Hopka László/

Frissítés:

A Mai napon 2020.02.24. Elek Sándor polgármester a következő írást tette közzé facebook profilján:

 
 
Mivel a tiltott hangfelvétellel kapcsolatban az elmúlt hét folyamán a közösségi felületeken különféle találgatások láttak napvilágot, a félreértések elkerülése végett tájékoztatom Önöket, hogy ez a jelenlévők beleegyezése nélkül készített hangfelvétel információim szerint az elkészülte után nagy nyilvánosság előtt lejátszásra került, a Momentum, DK, Jobbik és LMP által támogatott Törökbálint Holnap Egyesület rendezvényén.

Szintén megbízható forrásra hivatkozva kijelenthető, hogy az összejövetelen elhangzottak szerint, a Törökbálint Holnap egyetlen valódi célja a polgármester munkájának és személyének teljes ellehetetlenítése és a lemondásra kényszerítése, hiszen vele a jövőben sem kívánnak együttműködni.

Többször is elhangzott, hogy „Eleket addig kell ütni, amíg nem bírja és lemond”, továbbá világosan kiderült, nem tudják, mit akarnak, csak azt, hogy mit nem…

Megbocsáthatatlan, hogy ezen a megbeszélésen a város jövőjéről egyetlen egy szó sem esett!

Városvezetőként megdöbbentőnek tartom, hogy a hallgatóság között jelenlegi képviselők, politikai szimpatizánsok, a katolikus közösségünk oszlopos tagja, a főpolgármesteri hivatal jogásza és ismert egyetemi oktató is részt vettek, ám az eseményen egyikük részéről sem fogalmazódott meg a legkisebb morális aggály sem arra vonatkozóan, hogy a tiltott felvétel felhasználása törvénytelen. Egyetlen egy résztvevő volt csupán, aki nemtetszését fejezte ki és nem volt hajlandó ebben részt venni.

A továbbiakban a Törökbálint Holnap említett képviselőivel kizárólag a kötelező, a város érdekeit érintő, hivatalos ügyekben, írásban vagyok hajlandó kommunikálni.

 

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu