Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
   

ELŐTERJESZTETTÜK A JUTALMADAT!

 

Kedves Olvasó!

A napokban jutott az eszembe, hogy lassan eljön annak a különleges szeánsznak az ideje, tekintettel arra, hogy az év vége már itt kopogtat az ablak alatt, hogy valakinek biztos eszébe jut majd, de ha nem majd a szájába adják, hogy a közös pénzes bödönünkből valamilyen jogcímen néhány havi jutalomra tegyen javaslatot a polgármester részére.

Nos nem kellett sokáig várni, Törökbálinti "jó" szokás szerint, természetesen megtörtént, megérkezett az a javaslat, amely agytröszt szerűen tör elő, és emberrel, tisztességgel, érdemmel, erkölcsi alappal dacolva javaslatot tesz(nek) a jutalomról. Erre a feladatra az idén a két alpolgármester lett kiválasztva, volt már képviselő, akinek családja lassan minden tagja valamilyen posztot tölt be a városunkban, de mindegy is, hiszen most még van rá fogadó kézség.

Sokan azt gondolhatnák, hogy pusztán irigységből írom ezeket a sorokat. Nem! Csak azt látom, hogy a választott vezetőink, némelykor mások, milyen nemes egyszerűséggel nyúlnak a közös kasszánkba, hogy az abból kitermelt javakat megszabadítsák a közpénz jellegétől, megcímezve birtokba adják a Törökbálinton mindenek felett állóaknak. Könnyű helyzetben lehet az az előterjesztő, aki nem a saját pénzére tesz előterjesztést, nem saját maga finanszírozza az ilyen már-már kötelező jutalmazásokat. Azt kell mondjam, hogy nem kötelező, csak azoknak, akik ezért cserébe majd valamit kaphatnak, mert jó tett helyében jót várj mesebeli forma jön létre azonnal.

Arra egy képviselőnek sincs esze, hogy a Törökbálinton mozgássérült gyerekek napközi ellátására létrehozott alapítványt támogassák, amely egyébként feladata lenne a hivatalnak, de a jutalmazás az minden áron! Az rögtön kiesik a szájukon. Nem rég a teljes holdudvar volt ismételt wellness programon összetartást játszani, amin a külsős bizottsági tagok is a meghívottak között voltak. Ami megint néhány millió közpénz volt, az Én olvasatomban ez is egyfajta jutalom, és így már halmozottan is az!

Tudható, hogy a legtöbb külsős tag választási segítője volt valamelyik képviselőnek, és abszolút nem szempont a bizottságban betöltött szerepe, semmi más célja nincs a jelölésnek, mint közpénzből kifizetni, meghálálni a múltban, illetve a jövőbeli segítséget azért, hogy néhány képviselő szinte úgy érezze nélküle nem megy. Lassan minden környező település elhúz mellettünk, lehet, hogy ott nem az osztogatás a fő szempont. Vajon az előterjesztőknek mi lesz a viszonzás? Ezért tartunk itt 2016-ban ahol. De hát rajtunk múlik hülye választókon.

/Hopka László/

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Copyright © Bálintinfo.hu