Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Olvasói levél a városháza témában.

Kedves Olvasó!

Az alábbiakban kedves Olvasónk felvetését közöljük, amellyel szerintem sokan egyetértenének a településen. A levél polgármester urat szólítja meg városháza kérdésben, kíváncsi vagyok a válaszára. Engem a kisajátítási felvetés csigázott leginkább fel, hiszen Olvasónk elmondása alapján kijelenthető, hogy az állam jelen esetben nem jó gazda módjára tulajdonolja az épületet.

 

Tisztelt Polgármester Úr! Kedves Sándor!

Érdeklődni szeretnék, hogy a három éve üresen álló, az enyészet, a beköltözött állatok, az időjárás által megtépázott, nagyon csúnyán mutató volt kollégiumi épülettel, történik e valami?
A miniszterelnök által a városnak ígért – még akkor Ön alpolgármester volt, ha jól tudom – dolog, hol feneklett meg?
Jómagam a tulajdonos felé többször jeleztem – legutóbb amikor a fáik a kerítésünket tarolták le – hogy az ablakok nyitva, eső, hó, szél, állatok teszik tönkre az épületet. Akkor megköszönték, majd minden maradt annyiban.
Nem ismerem pontosan a helyi rendeleteket – szégyen ide vagy oda - , de ha egy magán ember telke, épülete hasonlóan elhanyagolt lenne, biztos vagyok, hogy felszólítást, büntetést kapna.
Ilyen történt ebben az esetben? Vagy ez az épület nem sért egyetlen egy helyi szabályzatot sem?

Olvastam, hogy a Városszépítő Egyesület felkereste Önt hivatalában. Ez az épület szerepelt a szép városkép kialakításáért tett erőfeszítések között?
Miért nem kerül „kisajátításra” a város javára (2007. évi CXXIII. törvény)? Továbbra is az a véleményem, hogy a földszint+kétemeletes épület akár alkalmas lehetne az Önök által összevonásra tervezett hivatali egység kiszolgálására, tized áron, mint egy új. Még akkor is tized ár lenne, ha „matyómintásra” újítanák fel. Elhelyezkedése a mögötte lévő parkoló miatt, az előtte megálló, nagyszerű tömegközlekedésnek köszönhetően alkalmassá tenné e funkciók ellátására. A sportcentrum körül kialakított parkon való séta oda-vissza, egy hivatalos ügy intézése előtt és után jó hatással lenne az ügyintézés – esetleges - nehézkes mivoltának levezetésére. A megmaradó pénz felhasználására rengeteg lehetőség adódna a városon belül.

Utolsó bekezdésben leírtak, sajnos úgy érzem, csak vágyak maradnak, mivel 2016.02.08-án aláírta a tervezési szerződést egy nem is helyi, de még csak nem is megyei tervező céggel.

Ha ideje engedi és megtisztel válaszával, köszönöm.

Levelemet nyíltlevélként az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon, a város ügyeivel foglalkozó csoportban is közzéteszem. Természetesen válaszát is, ha ehhez hozzájárul.

 

Üdvözlettel:

Horváth Miklós

2016-02-29

 

 

 

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu