Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Kockás inges szolidaritás.
 

Kedves Olvasó!

A Törökbálinton működő két iskola is csatlakozott ahhoz az országos "kockás inges" szolidaritási mozgalomhoz, amely futó tűzként söpört végig az ország azon iskolái között, ahol még a demokrácia az alapelv. Bár a két kép között jól látható különbség van, míg a Zimándyban a zömében a tantestületet látjuk, addig a Bálint Márton tornatermében a diákokat.

A közfelháborodás kiváltója a Klik és az oktatási kormányzat korábban volt államtitkárának bicskanyitogató kijelentése indította el. A Klik ahelyett, hogy saját háza táján kezdett volna hatalmas rendrakásba egyszerű ellentámadást indított, nem gondolva arra, hogy micsoda demokratikus válasszal találja magát szemben és nem csak a tanárok hanem a diákok is véleményt nyilvánítanak.

A Klik működésével bizony rossz emlékeim vannak. Egy tornaterem teljes világítását újítottuk fel, ahol is a szerződés szerint 8 nap múlva kellett volna megkapnunk a munka, illetve a beépített anyagok ellenértékét, amelyet július hónapban elvégeztünk. Az átutalás sikerült is november 10. környékén, azaz közel 5 hónapos késéssel. Az iskolától azóta több megkeresést is kaptunk, de az rendre elutasítottuk, mondván majd ha nem tartoznak a Klik alá csak abban az esetben vállalunk felújítási munkákat (sajnos).  

A Klik zuglói tankerület főistene kedden szólította fel a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját arra, hogy a miskolci tüntetésen miként vettek részt a tanári kar tagjai,  és milyen módon tájékoztatták a szülőket a már országossá dagadt tiltakozást kirobbantó miskolci gimnáziumot támogató állásfoglalásukról.

Röviden itt helyben elég ennyi, részletesebb információt töménytelen mennyiségben szolgáltatnak az országos megjelenésű online sajtótermékek. Az biztosan látszik, hogy pártállami eszközök kerültek elő 25 évvel a rendszer lebontása után. Lehet sokan túl erősnek tartják majd ezt a kijelentést.

/ Hopka László /

 

 

 

Fotó: Facebook

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu