Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
 

Testületi ülés 116 Km-re.

Kedves Olvasó!

Szomorúan és értetlenül értesültem a minap, hogy Törökbálint Város képviselő-testülete élükön Elek Sándor polgármesterrel és néhány "kijelölt" szakmunkatársával 4 napos informális kihelyezett ülést tartanak Balatonszárszón a négycsillagos Két Korona Konferencia és wellness  Hotelben. Pont akkor, amikor előző napokban tájékoztatta helyi civil szervezetek vezetőit a várható megszorításokról.  Amely szó szerint így olvasható a polgármester naplójában: Késő délután-este, a Törökbálinti Civil szervezetekkel találkoztam, ahol a készülő költségvetésünk helyzetéről, a várható megszorításokról adtam tájékoztatást Részükre.

És még nem látjuk a költségvetés egyéb részleteit.

Közbeszúrt kérdés: Biztos, hogy Törökbálintnak ez hiányzik a legjobban?

Tehát ebből adódóan a civil szervezetek ne reménykedjenek a közösségünket szolgáló céljaik megvalósításához túl sok "közpénzt". Nos mit is takar az informális kihelyezett ülés? Véleményem szerint ez nem más, mint egy közpénzen eltöltött hosszú hétvége, inkább barátság kötésekre, esetleg vízi-frakciók, vagy wellness-frakciók megalakítására alkalmas. A frakciózás eddig is inkább hátráltatta a település fejlődését a valódi viták helyett.

Itt jegyzem meg, hogy bár a polgármester uniós pénzről tesz említést, az uniós pályázati pénz is közpénz, aminek vagy van önrésze, vagy nincs, de ami biztos, hogy nem adják oda előre.

Ki lehet egy ilyen utazásnak az agytröszje, és miért? Mi vajon a végső hozadéka a kihelyezett ülésnek? Mit nem lehet informálisan helyben megvitatni, eldönteni, amiért négy napra ki kell szakadni abból a közegből, amiről, aminek a dolgai felett kell döntéseket hozni.

Ezekre a kérdésekre elfogadható válasz természetesen nincs, ez kísértetesen hasonlít a mostanában többször hangoztatott "urizálásra", azaz te kis helyi polgár fogd be a pofádat és tűrj, ha már megválasztottál. De úgy is értelmezhetném, hogy vajon mennyi a lakosság tűrő képessége, azaz meddig lehet elmenni, úgy kilométerben, mint erkölcsileg, mert magyarázat biztos van, csak az az érzésem, hogy erkölcsi alapja nulla. Nos a mai internet adta lehetőségek között keresgélve kíváncsi voltam Budaörsi képviselő-testület tartott-e kihelyezett ülést valaha. A legnépszerűbb kereső nem adott találatot, vagyis azt szokták mondani az ebben jártas szakemberek, hogy amit a Google nem talál az valószínűleg nincs is.

Kedves Olvasó! Írásomat azzal zárom, hogy felkérem Elek Sándor polgármestert és/vagy Kailinger Ildikó jegyzőasszonyt, hogy a kihelyezett ülés teljes elszámolását juttassa el szerkesztőségünknek az alábbi pontok szerint:

(1). Ki, milyen cég szervezte, működött közre?
(2). Mennyibe került, szállás, utazás, fogyasztás?
(3). Kik voltak a kijelölt "szakmunkatársak" (beosztással)?
(4). Hány fő vett részt az eseményen hivatalosan?
(5).  A pályázatban közreműködő cég neve?
(6). A pályázat pontos megnevezése?
(7). Részletes program időbeosztással?
Elérhetőségünk: iroda@balintinfo.hu

/ Hopka László /

 

Fotó:  K.G.

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu