Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

  

Jótékonysági koncert a kórusainkkal.

Kedves Olvasó!

Kulturális szempontból helytörténeti eseménynek lehet aposztrofálni azt a kulturális programot, ami 2020.01.25 én szombaton a Munkácsy Mihály Művelődési Házban zajlott. Nevezetesen a Törökbálinton működő három kórus: A Lendvai Károly Férfi Kórus, a Törökbálinti Kamara Kórus, valamint a Törökbálinti Cantabile Kórus hatalmas sikerrel szerepeltek egy közös koncerten. Ilyen esemény még nem fordult elő a kulturális történelmünkben. Nem találunk alkalmat ha vissza tekintünk.

A koncert igénye tavaly novemberben fogalmazódott meg a kórusok között, és nyomban szervezésnek is indult. A koncert jótékonysági célokat szolgált kihasználva azt a tényt, hogy ilyen esemény nem volt még. A célja Nagy Józsefnek a Lendvai Károly Férfikórus örökös elnökének szánt adomány gyűjtés volt, aki jelenleg betegségével küzd. A segítség kezét próbálták nyújtani a kórusok.

 

A színházterem teljesen megtelt, mint ahogy a kihelyezett persely is! A jótékonysági koncert sikeres volt, közel 1 millió Forint gyűlt össze a perselyben. Köszönet illeti azon önzetlen polgárainkat, akik eljöttek és a lehetőségeikhez mérten a kihelyezett perselyhez járultak a jó ügy érdekében. Természetesen a köszönet a kórus társakat is illeti, vagy ahogy Nagy József szokott fogalmazni konferanszié közben "a dalos társakat".

Megnézem a fotóalbumot! Megnézem a filmet!

A koncerten részt vett Dr. Aradszki András államtitkár is, valamint városunk vezetői közül több képviselő is. Jelen volt Kailinger Ildikó jegyző és sok más közéleti személy. Elek Sándor polgármester nem tudott jelen lenni, de üzenetét Filkey Péter képviselő felolvasta a koncert előtt.

A koncertet a kronológia szerint a Kamara Kórus nyitotta, majd a Cantabile Kórus és végezetül a Férfi Kórus következett. Ezt követően került sor a közös kórus fellépésre. A színpadon immáron közel száz előadó ált, amely már önmagában is grandiózus. Főleg úgy, hogy tudjuk azt a tényt, hogy ezek azok a kórusok akik Törökbálint hírét viszik a kultúrán keresztül határon innen és túl. A koncert végén Nagy József lépett a mikrofonhoz és köszönetét fejezte ki a színpadon álló kórusoknak, és a nézőtéren helyet foglaló vendégeknek. A koncert után hosszú sorban igyekeztek találkozni személyesen a nézők és a fellépők Nagy Józseffel.

Nem tudok és nem is akarok elfogultság nélkül beszélni a kórusok fellépéséről. Megható és nagyszerű látvány volt és különleges a fülünknek, amit ezen a szombat estén kaptunk a méltán híres kórusoktól. Köszönjük a kórusoknak! Nagy Józsefnek pedig kívánjuk, hogy mihamarabb épüljön fel és foglalja el helyét ismét a Férfikórus élén, hiszen hiányérzetünk támadt.

Cantabile Kórus karnagy: Vékey Mariann Alapítva: 1996
Kamara Kórus karnagy: Boros Tibor Alapítva: 2000
Lendvai Károly Férfi Kórus karnagy: Tóth Csaba Alapítva: 1924

/Hopka László/

 
 

 

Fotó & videó: Hopka László

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu