Idősek világnapja 2011.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

Kedves Olvasó!

A Törökbálinti Önkormányzat az idén is vendégül látta a településünkön élő, Turai István polgármester szavaival élve... szép-korú polgárait. A program, amelyen nem kevesebb, mint 190 meghívott vendég volt, a polgármester köszöntőjével kezdődött. A köszöntő után a polgármester bejelentést tett, hogy Törökbálint az idén elnyerte az "Idősbarát Önkormányzat" díjat, amelyre közel 50 önkormányzat pályázott. A pályázaton összesen 6 település, köztük Törökbálint is elnyerte a címet, amelyet Soltész Miklóstól a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól vehette át polgármesterünk.

A sikeres pályázatot Török Hammer Katalin a Szociális irodavezető asszonya készítette. Turai István polgármester egy emléklapot és egy csokor virágot adott át az irodavezető asszonynak a munkájának elismeréseképpen.

A köszöntők elhangzását követően következett a meglepetés. Huszka Jenő: Lili bárónő című operettjét láthatták két felvonásban, a Turay Ida Színház előadásában, amely óriási sikert aratott. Az előadást követően szolgálták fel a vacsorát, amit jóízű beszélgetések kíséretében fogyasztottak el a vendégek. A jelenlévő meghívottakat a Törökbálinti civilszervezetek és egyházi közösségek delegálták erre a rendezvényre.

A rendezvényen részt vett Csenger Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, Hajdu Ferenc és Elek Sándor alpolgármesterek, Rothauszky Györgyné és Hámoriné Olár Mária képviselő asszonyok, Megyasszainé Mammel Magdolna az NKÖ elnöke. Jelen volt Semmelweis Ferenc a Nyugdíjasok Szociális Fóruma elnöke, Kövesdi Gabriella a Budaörsi egészségügyi iroda vezetője.

A véleményem szerint rendezvény nagyon jó hangulatban és jól szervezetten zajlott, a színházi előadás magas színvonalú volt, a szervezőknek nem kis feladattal kellett megbirkózni. 

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október elsejét az idősek napjává, amikor is ezen a napon a föld mintegy 800 millió 60 éves korú polgárait ünnepeljük. Vigyázzunk rájuk, hiszen nélkülük most Én sem írhatnám ezeket a sorokat!

Az eseményen készült fotók az albumban tekinthetők meg. Az eseményen készült videó felvétel hamarosan itt lesz elérhető.

/ Hopka László /

 

Megnézem a fotóalbumot !

 

 
 

Copyright ©  Bálintinfo.huuuhu