Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Szemétszállítási anomáliák.

2022.04.29. Az utóbbi hetekben egyre több felháborodott törökbálinti polgár jelezte nem tetszését a facebook törökbálinti csoportjaiban, hogy adott szemétszállítási napon nem szállították el a kihelyezett hulladékot, szelektív hulladékot. Többen is voltak akik azt jelezték, hogy két hét sem volt elég arra, hogy ez rendben megtörténjen. Így volt ez nálunk is így ez nem is kérdés, hogy megtörtént esetekről beszélünk. Volt olyan felháborodott lakó, akinek azzal indokolták a szállítás elmaradását, hogy nem volt kihelyezve az edénye, amelyet a felháborodott polgártárs hamis állításnak nevezett.

A kialakult helyzetre tekintettel többen firtatni kezdték az Önkormányzat illetőségét, mivel a szállítási szerződést a hivatal köti meg a szállítást végző céggel nevesítve a Vertikál Zrt vel.

A kialakult helyzetre Géczy Krisztián alpolgármester reagált és hivatalába kérte a cég képviselőjét, hogy magyarázatot kapjunk. Ezzel kapcsolatban az alábbi bejegyzésben értesítette törökbálint lakóit a lezajlott egyeztetés után.

 

 
Csak néhány bejegyzés a facebookról:
 
"Ismét szemét-ügy. Ötödik hete elmúlt, hogy nem vitték el az utcánkból a szelektív hulladékot, válasz vagy értesítés sincs arról, mikor viszik"
 
"Sajnos tőlünk sem több mint egy hónapja . Írtam nekik , semmi válasz, telefont meg nem veszik fel"
 
"A szemét díj beszedése az zökkenő mentes. Ősze kell fogni és nem fizetni. Akkor biztos fel lennének háborodva. De miért is fizetünk azért amiért nem kapunk semmit. Nálunk is rendszeresen elmaradt,a szállítás. Idén már több alkalommal"
 
 

 

Kedves Mindenki!

Ígéretemhez híven jelentkezem az aktuális hírekkel.

A keddi délelőtt egy személyes megbeszélésre hívtam a Vertikál vezetőit a kialakult törökbálinti botrányos szemétszállítási helyzettel kapcsolatban. A megbeszélésen érintettük a szállítási késéseket, elmaradásokat,  a rossz ütemben végzett üveghulladék szállítást, a humán erőforrás problémát, valamint az alvállalkozó minősíthetetlen munkáját.

Arra kértem a Vertikált, hogy a következő 2 hétben csináljunk egy olyan egész Törökbálintit érintő hulladék begyűjtést, amikor mindent, de mindent korrektül leszed a szolgáltató, Anna-hegytől a belterületeken át, Ida-majorig és létrehozunk egy 0 állapotot, amiből egy új kiindulási helyzet jön létre, tehát mindenhonnan eltűnik a kommunális, zöld és szelektív hulladék.

Innen tudunk építkezni, ill. egy tiszta képet kapni, hogy a rendes, szerződéses menetrend csúszások nélkül megvalósulhasson. A Vertikál vezetői ígéretet tettek arra, hogy ezt a normál állapotot igyekeznek fenntartani, az ide jövő autókat megfelelő és használható személyzettel töltik fel és a későbbiekben teljesen rászorítják az alvállalkozót az e-kuka rendszer használatára, ami minimalizálhatja a kimaradt területeket.

Nagyon remélem, hogy ezek a megbeszélt dolgok rendben fognak átmenni a teljesítésbe.

Üveghulladék begyűjtés: nyomatékosítottuk, hogy az üveghulladékot hogyan és mikor kell elszállítani, hogy a lakókat ne zavarja az üveg csörömpölés a hajnali órákban, valamint az üveggyűjtő edények számát is megnöveljük a kultúráltabb állapotok elérése érdekében.

Nagyon bízom ebben a pozitív változásban, mert ez a kialakult állapot tarthatatlan volt már és ha nem javul a szemétszállítás minősége, más lehetőségek után kell néznünk.

Köszönöm a türelmüket.

Tisztelettel:

Géczy Krisztián

alpolgármester

 

 /Hopka László/

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu