Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Határtalanul program részese volt immár harmadik alkalommal a Bálint Márton Általános és Középiskola.

Felvidék 2015

Iskolánk immár harmadszor nyert a Határtalanul program keretén belül utazást a Kárpát-medencében lakó magyarlakta vidékekre. Így jártunk már Kárpátalján és Erdélyben.  A mostani úti célunk, amin iskolánk hetedik osztályos tanulói vettek részt 36 fővel és három kísérő tanárral a Felvidék csodás városai voltak.

 

A mostani utazásunk nagyobb városai, Lőcse, Kassa, Rozsnyó, Késmárk, Ótátrafüred, Rimaszombat. Kirándulásunk alkalmával kisebb településeket is érintettünk, amelyek a következők voltak: Krasznahorka, Betlér, Alsósztregova és Szklabonya. A Magas-Tátra látogatásakor a Csorba-tó megtekintése sem maradhatott ki a programunkból.

 

A felkeresett  városokat és környéküket belengte történelmi múltunk, sokat beszéltünk a diákokkal a Rákóczi szabadságharcról, Thökölyről, Tompa Mihályról, Madách Imréről, és Mikszáth Kálmánról. Fantasztikus élményben volt részünk, a Krasznahorkai várnál és a tőle nem messze lévő Betléri kastélyban.

Az utunk legmeghatározóbb élménye a várhosszúréti iskola látogatása volt. Jövőre meghívtuk az egész iskolát Törökbálintra. Az iskola teljes létszáma 8 tanuló és két pedagógus.
 

 

Az utazást köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő által meghirdetett Határtalanul Programnak, nagyon tanulságos pár napot tölthettek iskolánk tanulói Felvidéken.

 

 

 
 

  

Fotó: B.M.Á.K.I.

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu