Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
Kedves Olvasó!

U9: KUPAGYŐZELEM hazai Pályán

Megszületett a várva várt Kupagyőzelem az U9-seknél! Február utolsó Vasárnapján rendeztük a II. Gézengúz Utánpótlás Labdarugó tornát ahol az U7 után az U9 korosztály következett. Két csapatot indítottunk, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon.

6 csapat ( Érdi Asterix, Nagykovácsi, Dunakanyar, Csepel Sziget FS, Törökbálint FS 2 csapat ) nevezését tudtuk elfogadni. A mérkőzések 10 órakor kezdődtek és felváltva játszottak a csoportok. Mi (kék csapat) olyan 11 felé kerültünk  sorra és játszottuk első mérkőzésünket az A csoportba az Érdi Asterix ellen. Mivel a két csoportellenfelünk az előző mérkőzésen számunkra igen kedvező 0-0 eredmény érte el , így úgy léptünk pályára , hogy győzelmünk esetén biztos 4-be jutunk. A gyerekek nehezen lendültek bele a játékba és a helyzetek is kimaradtak. Ahogy lenni szokott az ellenfél egy ellentámadásból megszerezte a vezetést. A félidőben rendeztünk a sorokat és középkezdésünk után megszereztük az egyenlítő gólt Szabó Nándi révén! Ekkor azt hittem, hogy végre megtört a jég és el kezdünk játszani hát nem így lett. Az Érd nagyon jó csapat benyomását keltette és rászolgált az 1 pontra. Az 1-1-es döntetlen igazságos volt. Innentől kezdve nem volt megállás jött a másik csapatunk, (fehér csapat) akik a Dunakanyar csapata ellen kezdtek, akiket titkon a torna favoritjának gondoltuk.

Csapatunk kimondottam szépen játszott és nagyon megnehezítette az ellenfél dolgát a félidőbe 1-0 – hátrányban  voltunk, ám a második félidőre talán el is fáradtunk egy kicsit így a koncentráció alábbhagyott és végül 4-0 vereség lett a vége. A következő mérkőzést a Kékek a Nagykovácsi ellen játszották A tét a 4-be kerülés volt! Ismét nehezen lendültünk bele és ami még fájóbb volt hogy rengetek helyzetet hagytunk ki. Mintha a történelem ismételte volna önmagát most is 1 gólos hátránnyal fordultunk. A második félidőbe mindent megtettünk az egyenlítésért és szerencsére Horváth Milán révén a félidő közepén sikerül megszerezni azt a gólt ami a csoportelsőségünket jelentette. Ismét 1-1 es döntetlent játszottunk és jöhettek a számolgatások, ami alapján a 2 rúgott gólunknak köszönhetően csoportelsőként végeztünk.

Vártuk az ellenfelünket az elődöntőbe. A másik két csapat pedig teljesen egyformán végzett így 7-es rúgásokkal döntötték el helyezésüket a csoportba, amit az Érd nyert meg így ő elődöntőzhetett! Közben már melegített a fehér csapatunk a tét itt is a 4 közé kerülés volt. Erre minden esély megvolt hisz a Csepel Sziget FS szinte azonos képességű játékerőt képviselt mint mi, így várható volt, hogy  az győz aki jobban kitudja használni helyzeteiket. Végül sajnos 3-0 vereséget szenvedtünk, ami az eredmény jelenti, de a játék nagyon is biztató volt, de hát azok a fránya helyzetek kimaradtak. Mindezzel együtt szépen játszottak a fiúk.

Ezután jöhettek a elődöntők és a helyosztók amelyek nem kis izgalmakat tartogattak a nézők és a játékosok számára.
A kék csapatunk a Csepel Sziget FS ellen elődöntőzött. Itt játszottunk a legjobban és végig a kezünkbe tartottuk a mérkőzés irányítását, magabiztosan főlényes 5-2 –es győzelmet arattunk. Irány a DÖNTŐ! A másik elődöntőn (Érd- Dunakanyar) nagyobb izgalmak hozott, hisz csak 7-sekkel jutott a Döntőbe a Dunakanyar csapata!

5. helyért a fehér csapatunk a Nagykovácsi csapata ellen meccselt. A mérkőzés igen izgalmasra sikeredett hisz kétszer is vezetett ellenfelünk mi kétszer is egyenlítettünk előbb Lenky Peti majd Komjáthi Kristóf góljával. Amikor már fejben a 7 rúgásokra készültünk az utolsó utáni pillanatban egy kontrával Nagykovácsi eldöntötte a mérkőzést és megszerezte a 5. helyet. 3-2. Gratulálok a csapatunknak hisz ilyen mérkőzésen ilyen játékkal ki lehet kapni. Fehér csapatunk a tornán végig egyenletes jó teljesítmény nyújtott a helyzetkihasználáson kell még javítani.

3.helyért  Érd és a Csepel Sziget FS játszott. Az Érdiek 4-1-re győztek és nyerték meg a bronzérmet.

A nap zárásaként jött a várva várt Döntő a Hazai Törökbálinti Focisuli és Dunakanyar között. A gyerekek nagy siker küszöbén álltak első kupagyőzelmükért játszottak. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést sok-sok helyzetet dolgoztunk ki, ám ezek rendre kimaradtak. Ahogy lenni szokott két ellentámadásból ellenfelünk a félidőre 2-0-s előnyt szerzett. Elúszni látszott a győzelem….! Játékunkkal nem volt baj csak a helyzetkihasználáson kellet javítanunk. A második félidőben aztán sikerült betalálnunk és Szabó Nándi révén szorosabbá tenni a mérkőzést. Majd nem sokkal a vége előtt Ferencz Áron egy Bődületes nagy szabadrúgás góllal kiegyenlített és jöhettek a 7-es rúgások, az idegek harca.  Kapuban Hopka Tominak nem lehetett betalálni az első két körben és mivel mind Szabó Nándi mind Ferencz Áron a léc alá vágta a labdát elhódítottuk a Kupát.
Szép volt fiúk, Hajrá Focisuli, Hajrá Törökbálint.

Torna Végeredménye:

1. Törökbálinti FS kék
2. Dunakanyar
3. Érdi Asterix
4. Csepel- Sziget FS
5. Nagykovácsi
6. Törökbálinti FS fehér

Fotó: Hopka László

 

 

 
 

Copyright ©  Bálintinfo.hu