Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Tisztújítás.

Erdélyi Magyarok Törökbálinti Egyesülete.

Kedves Olvasó!

Négy eseményekben gazdag eltelt esztendő után ismét tisztújítás volt az Erdélyi Magyarok Törökbálinti Egyesületénél. A 2016.04.10-én vasárnap megtartott eseményen az egyesület teljes mértékben határozatképesnek bizonyult. Némi félreértés alakult ki aktív tagságot vitató tagtársak és titkár között, azonban ezt rövid úton rendezték. Természetesen ilyenkor felmerül bennem a kérdés, milyen tag az a tag, aki teljes elnökségi ciklus alatt egyszer sem fizet tagdíjat? Alapszabályban lefektetett sorok szerint ez tagságot kizáró tényező. No de ez kis része volt az eseménynek szinte szóra sem érdemes.

A közgyűlést Fábik István elnök nyitotta meg, aki köszöntötte a jelenlévőket és a meghívott vendégeket. Ezt követően megtartotta az elnöki beszámolóját összefoglalva az egyesület által elvégzett munkát. Ezt követte Fiertelmaister István a felügyelő bizottság elnökének beszámolója amelyben jelezte, hogy nem tártak fel szabálytalanságot az elmúlt  négy éves időszakban. Ezt követően szavazással fogadta el a tagság az elnöki beszámolót. Fábik István ebben a pillanatban leköszönt elnöki tisztségéből és átadta a szót Brukáts István levezető elnöknek. A levezető elnök megválasztatta a szavazatszámláló bizottságot, majd elmondta a titkos szavazás menetrendjét, majd kiosztották a szavazó cédulát és megkezdődött a szavazás. Közben aki úgy érezte a terített asztalhoz járulhatott és olthatta szomját vagy pogácsát fogyaszthatott. A szavazólapok leadása után a következő eredmény alakult ki:

elnök:  Fábik István
elnök helyettes: Szász János
titkár: Balázs Klára
vezetőségi tagok: Kun Csaba, Móni Mihály, Darvas Kálmánné, Tasnádi Sándor
  Haraszti Zsombor, Szabó Regina

A tisztújítási ceremónia mintegy három és fél órát vett igénybe. Végezetül Fábik István megköszönte a tagság támogató szavazatait, és indítványozta az új vezetőség mihamarabbi összeülését a soron következő feladatok megvitatása miatt. Feladat van bőven hiszen az egyesület minden évben feladatokat határoz meg, amelyet részben saját erőből részben támogatások révén valósít meg, amellyel több  helyen is találkozhat a kedves olvasó településünkön innen és túl.

A Bálintinfo.hu gratulál az új vezetésnek és sikeres működést kíván az elkövetkező négy esztendőre!

/Hopka László/

regisztráció

Levezető elnök szavai

szavazat számlálás

Fotó: Hopka László

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu