Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
   

Drogprevenció: Erdős Béla előadása.

 

Kedves Olvasó!

Az alábbiakban egy kedves olvasónk véleményét, beszámolóját adjuk közre a napokban civil kezdeményezésre megtartott drog prevenciós előadásról, amelyet a Munkácsy Mihály Művelődési Házban tartottak meg.

Törökbálint lakóinak körében a mai napon, 2016. november 02. "Igazság a drogokról" címmel Erdősi Béla tartott egy idáig teljesen fehér foltnak számító területről, egy rendkívül jól sikerült előadást. Ami ez idáig nem volt ismert a településen. Sokan egyáltalán nem tudták, hogy létezik ilyen tevékenység, de mint kiderült, az 2015 óta van a Családsegítő Nyár utcai épületében, meghatározott napon és időben.

Gyerek-, diák- és felnőtt vett részt elég nagy számmal a rendezvényen, de elfértek volna még nagyon sokan a teremben, akik számára akár munkájuk, akár érintettségük alapján, nagyon sok fontos lényegre törő információval szolgált volna. Egészen magas színvonalon, nagy szakmai tudással rendelkező előadótól hallhattuk az alfától az omegáig terjedő spektrumon vázolva a drog negatív hatását, az érintett személyre.

A hatások, amelyeket a drogok a testre kifejtenek. A drogok vagy kémiai anyagok felhalmozódása a testben, valamint azok hosszú távú hatása a személyre. Annak bemutatása, hogy mi az elme, és hogyan működik. A drogok által az elmére kifejtett hatások. Hogyan hatnak a drogok a tanulási képességre és a viselkedésre. Mi egy cél, és miért fontos az, hogy az ember célokat tűzzön ki.

A drogfüggőség, az alkohol és egyéb drogok hosszú távú hatásai. Miért fokozza egy drogfüggő folyamatosan a fogyasztott kábítószer mennyiségét. Látványos bemutatóval is fűszerezte, az előadását, amibe bevonta tevékenyen a hallgatóságot, és a jelenlévő gyerekeket szuggesztíven lekötötte mondanivalójával. Közérthetően, logikusan felépített mondanivalójával, szemléltető előadásmódjával végig megnyerte, a téma iránt érdeklődök figyelmét. Személy szerint nagyon köszönöm, az önzetlen munkáját, a belefektetett idejét, energiáját. Köszönet illeti még, a szervezőket, akik ilyen rövid rendelkezésre álló idő alatt összehozták, ezt nagyon hiánypótló előadást.

Remélem, hogy ezzel valóban elindul egy olyan program, ami előnyére válik Törökbálint érintett lakóinak, híre megy és átadják az ott elhangzottakat egymásnak. A  jelenlevők ismerősei között már nagy előrelépés lehet a megelőzés terén. Sajnálom, hogy az iskolai tanítók, tanárok közül nem képviseltették magukat, mert a szülők után nekik lenne a legnagyobb lehetőségük a megelőzés terén.

Amennyiben a problémával időben elkezdenek foglalkozni, akkor olyan megoldásokat lehetne kidolgozni rájuk, amelyek segítségével a drogoknak való ellenállás könnyebbé válik. Olyan további célok kitűzése az életben, és azok megvalósítása, melyek segítenek abban, hogy ne essenek bele a kábítószerek csapdájába a fiatalok. Remélem elindult egy folyamat, amibe minden ember beleteszi, a tőle megtehetőt.

/Fundelits György/

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu