Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

Cantabile kórus vendégszereplése Ipolyságon.

Kedves Olvasó!

A törökbálinti Cantabile kórus 2012. december 9-én, a Musica Aurea Énekegyüttes meghívásának eleget téve vendégszerepelt a szlovákiai Ipolyság településen, ahol már nem az első alkalommal tették tiszteletüket. A meghívásra két ok kínálkozott, az első, hogy ekkor tartották a településen az Adventi hangversenyt, a másik, hogy a fennállásának 15. évfordulóját is ezen a napon ünnepelte a Musica Aurea, amelyet a vacsora után egy hatalmas tortával tettek emlékezetessé.

Az ünnepi koncerten a szokásoknak megfelelően a város énekkarai léptek fel: Magnificat Gyermekkórus, vezényelt: Wollent Andrea. Az Ipolysági Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium Bartók Béla Ifjúsági Vegyeskara, vezényelt: Béres Gábor.

 

  Az Ipolysági Művészeti Alapiskola Kamarakórusa vezényelt: Balázs Martina és Gaučík Szabina, illetve az ünneplő Musica Aurea Énekegyüttes, vezényelt: Béres Gábor karnagy, és végül de nem utolsó sorban a Törökbálinti Cantabile Kórus, vezényelt: Vékey Mariann. A koncert telt ház mellett tartották az Ipolysági Római katolikus templomban.

Az énekkarok gazdag repertoárral készültek a hangversenyre, melynek összekötője a meghitt karácsonyi ünnep, a várakozás időszak közös ünneplése volt. A Magnificat Gyermekkórus előadásában elhangzott többek között egy gregorián himnusz, népdal, Taizé ének. A Bartók Béla Ifjúsági Vegyeskar Nagy Csaba Zoltán Jöjjetek Krisztust dicsérni - Betlehemes feldolgozását adták elő.

A Kamarakórus műsorában felcsendült kánon, népdal és spirituálé is, az énekkart kamarazenekar kísérte.  Az Musica Aurea Énekegyüttes adventi repertoárjában szerepelt gregorián, jazz-kánon, néger spirituálé feldolgozás, népi ének és Liszt egyházi éneke.

A koncert után a helyi iskola éttermében tartotta meg születésnapi ünnepségét a Musica Aurea Énekegyüttes, amelyen a Cantabile kórus is részt vett. És az alkalomnak megfelelően köszöntötte a kórus tagjait. Az eseményen készült videó anyag összefoglalója az eseménynek 53 percben. Kérem tekintsék meg a fotókat is, amit az albumban tekinthet meg.

/ Hopka László /

 

Megnézem a fotóalbumot !

 
Fotó & video: Hopka László
 
 

Copyright © Bálintinfo.hu