Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Hatalmas baleset a Szabadságtéren.

2021.02.22. Súlyos baleset történt Törökbálinton egy Wagon-R típusú személygépjármű és egy autóbusz ütközött, amelyen éppen akkor szerencsére utasok nem tartózkodtak.

A vélhetően nagy sebességgel a Géza Fejedelem út felől érkező Wagon-R hatalmas erővel csapódott a Kápolna utca felől érkező és a Munkácsy Mihály utca irányába éppen bekanyarodó autóbuszba. Az ütközés hatására a busz irányt változtatott és a Munkácsy M. utca 2. számú ház előtt álló gépjárműnek ütközött, amelyet megrongált.

A Személyautó vezetője a gépjárműbe szorult, súlyos sérüléseket szenvedett. A törökbálinti hivatásos tűzoltók feszítő vágó berendezéssel szabadították ki a roncsból. Majd a mentők kórházba szállították. Az autóbusz vezetője úgy tudjuk, hogy nem sérült meg.

Az autóbusz az útról letérve kiütötte a kereszteződés térfigyelő kamera rendszerét tartó beton oszlopot is. Nagy szerencse, hogy a buszon nem tartózkodtak utasok, mert sokkal több sérült is lehetett volna. 

A helyszínt a rendőrség a helyszínelés idejére lezárta, a rendőrség munkáját a Törökbálinti Városőrség is segítette.

(szerk.) A Wagon-R autót ismerve nem zárható ki a műszaki hiba sem, amely esetleg a nagy sebességet okozhatta, ugyan is 2004-ben a Suzuki itthon és európában összesen 112.000 Wagon-R autót szervizbe rendelte és a gázbovden hibáját javították. Ami bizonyos esetekben gázadásnál megszorult és az ijedt autóvezetőt kontrolálatlan manőverekre kényszeritette. Erről bővebben itt https://index.hu/gazdasag/magyar/suz041207/

 

/Hopka László/

 

 
       Fotó: Törökbálinti Városőrség
                 Hopka László

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu