Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Az első bajnoki cím a kenusoknál!


  Kedves Olvasó!

Az alábbiakban a Törökbálinti Kenu Iskola versenybeszámolóját adjuk közre. A Bálintinfo.hu az Olvasók nevében is gratulál a díjazottaknak és további sok sikert kíván!

 Alig egy-két éve, hogy Törökbálint Önkormányzata anyagi és erkölcsi támogatásával lehetőséget adott egy újabb olimpiai sportágnak a városban. Rövid múltunk ellenére 2016. május 22-én Győrben a Maraton Magyar Bajnokságon, nagyon erős mezőnyben Törökbálint megszerezte első magyar bajnoki címét!

A Győrben megrendezett verseny az egyik legrangosabb verseny az évben, de kétségkívül a legkeményebb, hiszen próbára teszi nem csak az erőnlétet, hanem az állóképességet is.

Kenu egyesben Buday Boldizsár U12 korosztályban 5000m-en több mint egy percet vert a mezőnyre, rajt-cél győzelmet aratott a 20 fős mezőnyben, ezzel az eredménnyel jelenleg a legjobb kenusként, magyar bajnokként tartják számon a korosztályában.
 

 

 

Csapathajóban, kemény küzdelemben szintén érmet szerzett Törökbálint. Négyes kenuban Szabó Zalán, Veress Péter, Balassa Búlcsú és Dukát Áron hozott haza egy bronzérmet Törökbálintnak.

Bár lehetőségeink messze elmaradnak a többi klubnál tapasztalható körülményektől, mégis a mostani eredmények alapján bízhatunk abban, hogy ebben az olimpiai sportágban Törökbálint válogatott versenyzőket adhat majd Magyarországnak a jövőben.

Reméljük idővel sikerül körülményeinket felfejleszteni az országos átlaghoz, annak érdekében, hogy felkészülésünk színvonalában felvehessük a versenyt a többi település versenyzőivel. Jelenleg úgy érezzük, mind az önkormányzat, mind a szakmai szövetség, mind a családok támogatása mögöttünk áll. 


  
   

 
Fotó: Kenu Iskola

 

 

 

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu