Horgász Egyesület közgyűlése

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
 

Törökbálint és Vidéke Horgász Egyesület

Kedves Olvasó!

A Törökbálint és Vidéke Horgász Egyesület 2012. január 7-én megtartotta tisztújító közgyűlését a Munkácsy Mihály Művelődési Házban. A közgyűlést reggel 9 órára hívták össze, azonban a tagság megjelent létszáma határozat képtelen volt, ezért Csáki István ügyvezető elnök a közgyűlést berekesztette és a kihirdetésnek megfelelően 9 óra 15 percre ismét összehívta. A levezető elnök köszöntötte a megjelent tagságot, majd felkérte Fiertelmeister István elnök urat, hogy tartsa meg beszámolóját az elmúlt öt évről, és az egyesület helyzetéről. 

Az elnök úr elhangzott beszámolójában többek között említette, hogy az egyesület folyamatosan rész vállal Törökbálinti események szervezésében, illetve aktív résztvevője és támogatója különböző Törökbálinti eseményeknek, valamint kiemelt ünnepekkor koszorúzásokon rendszeresen részt vesz. Minden évben kétszer saját házi versenyt rendez az egyesület, saját vízfelület hiányában bérelt tavakon. Továbbá említést tett egy már évekkel ezelőtt felvetődött saját horgásztó létesítésével kapcsolatban is, amely az egyesület érdekein kívül eső okok miatt nagyon nehezen halad előre. Egyéb iránt a tó helyszínén az egyesület társadalmi munka keretein belül több alkalommal is előkészítő munkát végeztek. Elnök úr kijelentette hogy az ügy nem reménytelen, számtalan beadványt juttattak el már különböző állami, illetve önkormányzati hatóságokhoz. Távlati célok között mindenképpen ott szerepel egy saját tó létesítése. Sajnos a malmok igen lassan őrölnek fejezte be a beszámolóját Fiertelmeister István elnök.

     

Ezt követően Kovács József gazdasági vezető tartotta meg az ötéves beszámolóját, amelyben említette, hogy az egyesületet éveken keresztül anyagilag támogatta a Törökbálinti Önkormányzat, de már a 2011-es évben támogatásban nem részesült, és valószínűleg 2012-ben sem fog, az ismert gazdasági okok miatt, de ettől függetlenül az egyesület anyagi helyzete hosszú évekre biztosítva van és több mint 3 millió forint megtakarítással rendelkezik az egyesület. Az egyesület taglétszáma évről évre változó,  400 és 700 fő között mozog. A nagy létszámú tagdíj befizetések biztosítják az egyesület működését és a gyarapodását. 

Ezt követően került sor Hárshegyi Frigyesné felügyelőbizottság elnökének beszámolójára. A beszámolójában említette, hogy rendszeresen ülésezik az elnökség, a gazdasági vezetővel folyamatos a kapcsolat tartás, ellenőrzési szinten is, így kijelentette, hogy felügyelői bizottság szempontjából aggályos dologról nem tud említést tenni.  Végül a fegyelmi és etikai bizottság beszámolója következett, amiben négy eseményt említettek, amelyben el kellett járni és határozatot kellett hozni a bizottságnak. Az egyiket külön is említette: Egy horgásztársunk engedélyét elhagyta és azt nem jelentette be, viszont a megtaláló, vagy eltulajdonító azt jogszerűtlenül más nevében használta.  A használó lebukott egy ellenőrzés során, és így derült fény a jogszerűtlen használatra. Ezzel okozva kellemetlenséget a horgásztársunknak és az egyesületnek is.

A beszámolókat a tagság egyhangúlag elfogadta, ezt követően került sor az új vezetőség megválasztására. A választás eredménye képpen a régi vezetőség öt évre ismét mandátumot kapott, illetve néhány pozícióba új tag került. Minden megbízott a pozíciót társadalmi munkában tölti be.

/ Hopka László /

Törökbálint és Vidéke Horgász Egyesület vezetősége:

Elnökség:

elnök:  Fiertelmeister István
ügyvezető elnök:  Csáki István
gazdasági vezető:  Kovács József

Vezetőség:

Török György
Rácz Zoltán
Kovács Zoltán
Lichter János
Erdei György
Baksi Imre
Felügyelő bizottság:
Hárshegyi Frigyesné
Kovács Zoltánné
Koller Márton
Fegyelmi bizottság:
Fiertelmeister Tibor
Gondos László
Hopka László

 

Fotó: Hopka László

 

 
 

Copyright ©  Bálintinfo.huuuuuu