EU csatlakozás és testvértelepülési kapcsolatok évfordulója.  

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
  Megnézem a fotóalbumot !

 

 

Kedves Olvasó!

2010. május 2-án a Munkácsy Mihály Művelődési Házban hármas ünnepre került sor. Testvértelepüléseink közül kettővel jubileumi évfordulót ünnepeltünk. Süssennel a huszadikat, Székelyudvarhellyel a tizediket.  Az EU. csatlakozásunknak pedig a hatodik évfordulóját ünnepeltük. A rendezvények 16.30 kor kezdődtek a Székelyudvarhely Képekben című fotókiállítás megnyitójával, amelyet Elekes Gyula a Székelyudvarhelyi művelődési ház igazgatója nyitott meg. A kiállítás megnyitójára sok vendég érkezett. Ezt követően 17.00 órakor kezdődött a városi ünnepség a színház teremben. Az ünnepségen részt vett Csenger Zalán Zsolt Országgyűlési képviselő és Kopasz József Nagytárkány polgármestere is.

Az ünnepség a magyar Himnusz közös eléneklésével kezdődött, amelyben közreműködött a kamara kórus. Majd Turai István polgármester ünnepi köszöntője hangzott el, amelyben visszaemlékezett a régmúlt időkre. Ezután a német Himnusz következett és Wolfgang Lützner Süssen leköszönt polgármestere beszédét halhattuk szinkron tolmács segítségével, aki a kapcsolatfelvételtől napjainkig emlékezett vissza a kezdetekre, kiemelve, hogy milyen sokat adott ez a kapcsolat mindkét településnek. Ezt követően ajándékot nyújtott át Turai István polgármesternek. Az ifjú svábok következtek ezután és egy rövid prózai műsort adtak elő. Időrendi sorrendben a Székely Himnusz következett, majd Buntha Levente Székelyudvarhely polgármestere beszédét kísérhettük figyelemmel.  Polgármester úr gondolatai után a Törökbálinton letelepedett Balázs házaspár visszaemlékező műsorát láthattuk. Majd a Székelyudvarhelyi Tánccsoport nagysikerű tánc előadásában gyönyörködhettünk.

Ezután a Törökbálinti Kamarakórus és a Budapesti Strauss Zenekar közös koncertjét tekinthettük meg. A műsor után állófogadásra hívta meg Turai István polgármester a vendégeket, ahol pohárköszöntője elhangzása után ajándékok átadására került sor. A vacsora után élő zenekarral kísérve, ír táncokat mutattak be csinos táncos lányok. A műsoruk végén néhány táncot meg is tanítottak a vállalkozó kedvűeknek, és ettől kezdve közösen táncoltak a vendégekkel,  az ír tánc láthatóan nagy sikert aratott a vendégek között. Így zajlott le a testvértelepüléseink jubileumi, és az EU. -hoz csatlakozásunk alkalmából rendezett ünnepség. Az eseményen készített fotókat az albumban tekinthetők meg.

A műsorokban közreműködtek: Lendvai Károly Férfikar, Ifjú Svábok, Székelyudvarhelyi Tánccsoport, Hagyományőrző Svábkórus, Törökbálinti Kamarakórus, Budapesti Strauss Zenekar Deák András vezénylésével.

Házigazda volt: Turai István polgármester

Konferált: Megyaszainé Mammel Magdaléna és Vokány Erika, szinkrontolmács volt: Simon Ágnes

/ Hopka László /

 

Fotó: Hopka László

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu