Táncba fordulva - Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes volt a vendégünk.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
Kedves Olvasó !!

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, 2010 március 21.-én Táncba fordulva című folklór műsorát mutatta be a Munkácsy Mihály Művelődési Házban.  Eger, Kaposvár, Óbuda, Albertirsa, Hajdúnánás, Tiszaújváros után érkeztek Törökbálintra. Az együttes 1990-ben alakult, 20 éve hivatásos együttes. Művészeti vezetőjük: András Mihály, koreográfus: Szűcs Gábor.

Az együttes őrzi a magyar népzene, néptánc sokszínűségét, fontos feladatának tartja az utánpótlással való foglalkozást, a kultúra megszerettetését.

Különlegesen gyors pergő műsort tekinthetett meg, aki eljött. Gyakorlatilag megszakítás nélkül végig táncoltak másfél órát a táncosok, úgy, hogy a közönség csak a műsor végén jutalmazhatta tapssal a produkciót. Ami láthatóan szokatlan volt a közönségnek, hiszen mindenki tapsra készen ült a nézőtéren. Ami számomra nagyon érdekes volt, hogy a zenekar is folyamatos mozgásban volt, alkalmazkodtak az éppen aktuális tánchoz, és nem egy helyre települtek és játszották végig a programot. Az előadás telt házzal, nagy sikert aratott. A végén Tímár Sándor, Magyar Örökségdíjas, Állami díjas érdemes művész értékelte, és megköszönte a szereplőknek a nagyszerű előadást.  A programot megtekintette Elek Sándor polgármester úr is, illetve a Törökbálinti Hagyományőrző Táncegyüttes tagjaiból is jó néhány táncost láttam, akiknek ez a program csemegének számított. Fekete Máriát a Hagyományőrző Táncegyüttes vezetőjét, már az előadás után kérdeztem a véleményéről. Fekete Mária röviden válaszolt, egyszerűen lenyűgözte az előadás.   A műsorvezető László Tünde volt.

/ Hopka László /

Fotó: Hopka László

 

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu Hopi-Flex Bt. 2007