Tavaszi takarítás a Dióskertben 2010.04.10.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
Kedves Olvasó !

2010. április 10.-én a Dióskertben 10-15 lakó gyűlt össze, hogy a Dióskert környékét és a játszóteret rendbe tegyék. Ezért kerti szerszámokkal, zsákokkal, kesztyűvel felfegyverkezve nekiláttak a nagytakarításnak. A hosszú tél, és a néhány hanyag ember miatt nagyon sok szemét gyűlt össze. A takarításban a gyerekek is kivették a részüket, buzgón segítettek a felnőtteknek, ki gereblyézett, ki pedig a szemetet gyűjtötte a zsákokba.

Még a játszótér közepén található szoborkert kerítését is újra festették. Az esemény szervezője Fernengel András, aki kérdésemre elmondta, hogy a környéken lakóknak, akit ismertek, egy levelet dobtak a postaládájukba, amiben jelezték, hogy szombat délelőtt, ha idejük engedi számítanának a segítségükre. Így sikerült mozgósítani a segítőket.  Az összegyűjtött hulladékot a falugazda csoport fogja hétfőn elszállítani, amit a szervezők megbeszéltek a csoport vezetőjével.

Ez a példa akár követőkre is találhatna, amihez igazán csak az elszántság kell.

Mindenképpen köszönetet érdemel ez a maroknyi csapat, hogy önzetlenül a szabadidejüket feláldozva, szűkebb lakóhelyük tisztítását elvégezték. Nem csak a maguk, hanem mindnyájunk örömére. Azt gondolom, hogy Törökbálintiak nevében megköszönhetjük. Köszönjük!

/ Hopka László /

Fotó: Hopka László

 

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu Hopi-Flex Bt. 2007