Szüreti felvonulás 2010.09.12.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

Kedves Olvasó!

A Munkácsy Mihály Nyugdíjas Klub szervezésében ismét egy fantasztikus délutánon vehettünk részt 2010 szeptember 12-én. Bár a képek tanúsága szerint a felvonulás nem volt "felhőtlen", azért sikerült megúszni eső nélkül. A nyugdíjas klub hagyományosan rendezi minden évben a Törökbálinti Szüreti Felvonulást, amelyre több településről hívnak meg vendégeket.

Ez alkalommal vendég volt Ercsi és Kéménd. Törökbálintot a Hagyományőrző Tánccsoport, illetve a Bokréta Tánccsoport képviselte. A felvonulás a Szabadság térről 16 órakor indult, és a Bartók Béla út, Baross Gábor út, Szent István út érintésével haladt, majd a Munkácsy Mihály utcán keresztül érték el a Művelődési Házat. A menet többször is megállt a nagyobb kereszteződéseknél, hogy egy-egy táncot bemutassanak, az arra járók nagy örömére, akik minden produkciót nagy tapssal jutalmaztak. A felvonulók előtt rendhagyóan  lovasok vonultak fel, akik szintén nagy feltűnést keltettek.

Turai István polgármester a Város Házánál várta a menetet, ahol néhány üveg jó bort ajándékozott a résztvevőknek. A Művelődési Házban aztán kezdetét vette a 3. Néptánc Határok Nélkül nevet viselő műsor. Olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a nagyterem teljesen megtelt, még úgy is, hogy össze volt nyitva a kisteremmel. A színpadon egymást váltották a fellépők, mindenki nagyon szép műsort mutatott be, személy szerint nekem a görög táncok tetszettek a legjobban, talán azért, mert ritkán láthatunk ilyen különleges öltözékben és koreográfiában bemutatott műsort.

A műsor után a vacsora következett, majd kezdetét vette a mulatság, időközben az elmaradhatatlan tombolával. Mindenképpen azt javaslom, hogy aki az idén kihagyta ezt a jeles esemény, az jövőre okvetlen jöjjön el, nem fog csalódni. A rendezvény zavartalan lebonyolítását a Törökbálinti Rendőrőrs biztosította.

/ Hopka László /

 

 

Megnézem a fotóalbumot !

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu