Születésnapi köszöntések.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

2010  április 26.-án Törökbálint Város Önkormányzata nevében két törökbálinti idős lakost köszöntött, Csenger -Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, Turai István polgármester, Csuka Attila alpolgármester, Rothauszky Györgyné, Gyarmati Mihály képviselők és Megyaszai Mammel Magdaléna az NKÖ elnöke.

 

Kedves Olvasó!

 Törökbálinton április 26-án délután nem mindennapi köszöntésre került sor. Az interneten utána nézve nem találtam idősebb emberről szóló hírt. Ezért azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy Törökbálinton él Magyarország legidősebb embere.

 Kudász Jánosné, Ilona néni ezen a napon töltötte be a 108. születésnapját, ez nem elírás, valóban száznyolc éves lett Ilona néni.  Az eseményen Turai István polgármester mondott köszöntőt, majd  szokásoknak megfelelően átadta a gyönyörű virágcsokrot és az emléklapot. Ezt követően kisebb sorállás következett Ilona néni előtt. Csenger Zalán Zsolt országgyűlési képviselő köszöntötte, és adta át virág csokrát, majd Csuka Attila alpolgármester, Rothauszky Györgyné, Gyarmati Mihály és Megyaszainé Mammel Magdaléna köszöntötték és adták át ajándékaikat Ilona néninek. Többek között a születésnapi tortát, amelyre hamar rákerült a három számjegy, gyertya formájában, amit meggyújtás után Ilona néni egy szuszra fújt el. Az ünnepi köszöntésnél jelen volt a család több tagja is.

Ilona néninek anyai ágon francia ősei vannak, akik a francia forradalom elöl menekülve a felvidéken telepedtek le és sokáig ott éltek.  Ilona néni Budapesten született, Rákospalotán a Rákos patak mellett építkeztek, majd Sóskútra költöztek, ahol 12 évig laktak. 1996-tól laknak Törökbálinton, amelyet azért választottak lakhelyül, "mert ez egy jó sváb falu". Ilona néni kenyérgyárban dolgozott aktív korában.  Férjével, egy szüreti mulatságban ismerkedett meg, amely egy tánccal kezdődött. Ezt követően ötven évig éltek boldog házasságban. Egy lánya volt, aki tavaly elhunyt. Egy unokája, három dédunokája és kettő ükunokája van. Az első ükunokáját a 99. születésnapjára kapta ajándékul.

 Ilona néni nagyon jó egészségi állapotban van, szinte semmilyen gyógyszert nem szed, jó időben még kisétál az utcára is. Szemüveg nélkül is tud olvasni, szeret tv- nézni, teljes szellemi frissességét megőrizte. Nagyon jó humoráról tett tanúbizonyságot, a köszöntőket többször is megnevettette. A hosszú élet titkának azt tarja Ilona néni, hogy nagyon kevés húst fogyasztott ez idáig, inkább zöldségeket, főzelékeket kedveli.

 Kedves Olvasó! Én még nem láttam három számjegyet születésnapi tortán, eddig a napig, mindenkinek azt kívánom, hogy legyen a tortáján három számjegy, és egészségét úgy őrizze meg, mint Ilona néni.

 

 

  Csordás Józsefné, Erzsi néni is ezen a napon ünnepelte  a 95. születésnapját. Gyarmati Mihály a körzet képviselője egy csokor szép virággal és az emléklappal, Rothauszky Györgyné egy finom tortával köszöntötte Erzsi nénit.

 Erzsi néni Rudabányán született, kettő fia volt, három unokája és kettő dédunokája van. Aktív korában perzsa szőnyeg készítő volt a Rudabányai patikusnál, majd az Ormosi szénbányában irodai alkalmazott volt. Minden ételt szeret nem válogat, szereti a gyümölcsöket. Szeret TV-t nézni, főleg a természet filmeket kedveli. Sajnos olvasni már nem tud, és a csontritkulás is nehézséget okoz neki. Erzsi néni invitálására mi is megkóstoltuk a tortát, és e-közben régi történeteket halhattunk. Erzsi néni a szomszédasszonytól és a fiától, Csordás Lajostól is hatalmas virág csokrot kapott ajándékba. Minden köszöntöttől megkérdezzük hosszú életnek a titkát. Ezt, Erzsi néni abban látja, hogy jó kedvel kell dogozni, és szeressünk dolgozni, Ő is mindég így tett.

/ Hopka László /

 

Kedves születésnaposok! A Bálintinfo.hu is  jó egészséget kíván!

  Fotó: Hopka László

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu