Születésnapi köszöntések.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

2010  március 22. és április 8.-án  Törökbálint Város Önkormányzata nevében ismét egy törökbálinti idős lakost köszöntött, Csuka Attila alpolgármester, Rothauszky Györgyné, Györfi László képviselők és Megyaszai Mammel Magdaléna az NKÖ elnöke.

 

Kedves Olvasó!

2010 március 22-én, Györfi László egy szép virág csokorral, Rothauszky Györgyné képviselő asszony és Megyaszai Mammel Magdaléna  egy finom tortával köszöntötték Dr. Ratkó Ferencnét Julika nénit a 90. születésnapján, az Arany Alkony Idősek Otthonában.  Julika néni Pátkán született és nőtt fel. Iskolái befejezése után dolgozott az ORFI reumatológiáján, majd 1961-től a MÁV kórházban Aranydiplomás Reumatológus Főorvosként, egészen a nyugdíjba vonulásáig. Ezt követően még hosszú évekig dolgozott. Két nővére volt, mindkettő Szatmári irgalmas nővérek voltak. Szereti a töltött paprikát, és a gyümölcsöket. Nagyon szeret TV-t nézni. Aktív korában versenyszerűen sportolt, a BEAC-ban vívott 1947 és 1959 között. A hosszú élet titka Julika néni szerint: Az embernek ne legyen haragosa, és állandóan szeretet vegye körül. Azt hiszem ebben mindenki egyet ért Julika nénivel. Az eseményen részt vettek Julika néni barátai és az intézmény ápolói is.

 

 

 

 2010 április 08-án, Csuka Attila alpolgármester, Rothauszky Györgyné és Györfi László képviselők köszöntötték az Arany Alkony Idősek Otthonában a 95. születésnapján, Tasnádi Sándorné Jusztina nénit. 

Alpolgármester úr egy szép virág csokorral,  Rothauszky Györgyné ízletes tortával, Györfi László pedig az emléklap átadásával köszöntötte Jusztina nénit, aki láthatóan nagyon örült és meghatódva köszönte meg a kedvességet. Jusztina nénit köszöntötte még Könyves Pál az intézmény lelkésze is. Az eseményen jelen volt unokája, Dr.Tasnádi Márta Éva  és az intézmény ápolói is.

Jusztina néni Erdélyben, Egerbegyen született, 1942-ben költöztek át Erdélyből. Három gyermekük volt, sajnos férje gyógyíthatatlan betegségben fiatalon meghalt, ekkor 27 éves volt. Gyermekeit egyedül nevelte fel, soha nem ment férjhez. Fia minden nap meglátogatja az intézményben.

Hat unokája van. Aktív korában 27 évig a textil iparban dolgozott meósként. Nyugdíjba vonulása után még nyolc évig dolgozott, színházban ruhatárosként. Imádja a kolbászt, szalonnát, kenyeret és a gyümölcsöt. Szemüveg nélkül is tud olvasni, főleg magyar írók műveit olvassa. Vass Albert összes könyvét olvasta. Jusztina néni nagyon víg kedélyű, többször megnevettetett minket, korát meghazudtoló egészségnek örvend. Szeret zenét hallgatni, érdekli a sport, örül a sikereknek. Szinte semmilyen gyógyszert nem szed. Régi emlékeit úgy osztotta meg a köszöntőkkel, mintha csak néhány évről beszéltünk volna.

/ Hopka László /  

   

 

Kedves születésnapos! A Bálintinfo.hu is  jó egészséget kíván!

  Fotó: Hopka László

 

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu