Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

2010. február 4.-én  Törökbálint Város Önkormányzata nevében két törökbálinti idős lakost köszöntött, Csuka Attila alpolgármester, Rothauszky Györgyné  és Palkóné Szabó Gabriella, akik nagy meglepetést okoztak az ünneplőknek.

Kedves Olvasó!

Törökbálinti hagyomány, amely szerint minden olyan Törökbálinti lakost aki, a 90, 95, illetve 100. életévét betöltötte, Őket az Önkormányzat hivatalosan is felköszönti. A köszöntő bizottságot Turai István polgármester vagy Csuka Attila alpolgármester vezeti, a bizottság állandó tagja Rothauszky Györgyné az Egészségügyi Bizottság elnöke. A köszöntésen mindig jelen van a köszöntött lakóhelye szerint megválasztott képviselője is.

 

 Február 4-én elsőként Dobos Józsefnét Magdi nénit köszöntötte 95. születésnapján Csuka Attila alpolgármester, Rothauszky Györgyné és Palkóné Szabó Gabriella. Magdi néni családtagjai körében várta a köszöntőket. A Munkácsy Mihály utcában takaros kis házhoz érkeztünk ezen a hideg februári délelőttön, ahol is kedves kötelességüknek tettek eleget.

Magdi nénit egy gyönyörű csokor virággal, emléklappal és egy finom tortával köszöntötték fel.  Magdi néni Budafokon született, 68 éve él Törökbálinton. Aktív korában díjbeszedőként dolgozott, illetve a régi oviban, amely a Zimándy iskola területén működött, ott volt dajka 1953-54-től, Innen ment nyugdíjba. Magdi néni hét unokával és tíz dédunokával büszkélkedhet, akik nagyon szeretik. A legkisebb dédunoka most kettő éves.

Egészségileg jól van, jól is érzi magát, nem szed gyógyszereket.  Szeret sétálni, Jó időben még az utcára is ki szokott menni. Szeret TV-t nézni, nagyon jó étvágya van. A kérdésre, hogy a hosszú  élet  titkát miben  látja  Magdi  néni?  A kétkezi munka becsületét és a szorgalmat emelte ki, ez a legfontosabb, amit nekünk el kell fogadni, hiszen a bölcsesség minden estben az idősek privilégiuma.

 

Koccintás a torta elfogyasztása után (kölyök pezsgővel)

 
 

Ezen a napon másodikként Papp Lajosnét köszöntötték, aki most ünnepelte 90. születésnapját. Marika nénit egy szép tulipános virágcsokorral, az ilyenkor szokásos emléklappal, egy hatalmas gyümölcskosárral, illetve tortával köszöntötték fel. Marika néni láthatóan örült az ajándéknak, nem is számított rá, hogy ilyen köszöntésben részesül.

Marika néni 1950 óta lakik Törökbálinton. Vasváron született, aktív korában háztartást vezetett, amíg a gyerekek fel nem nőttek. Nyugdíjba vonulása előtt 14 évet dolgozott a Budapesti Metrónál. négy gyermeke, 10 unokája és hat dédunokája van. Gyermekeit nagyon nehéz körülmények között, egyedül nevelte fel. Ott jártunkkor is egyedül tartózkodott otthon.

Nagyon szereti a gyümölcsöt, egyedül él, saját maga vezeti a háztartást. A család besegít a mindennapos bevásárlásba. Egészségét sikerült megőriznie, csak magas vérnyomásra szed gyógyszert.

/ Hopka László /

 

Kedves születésnapos! A Bálintinfo.hu is  jó egészséget kíván!

Fotó: Hopka László

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu