Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

2010. január 12.-én és 15.-én,  Törökbálint Város Önkormányzata nevében két törökbálinti idős lakost köszöntött, Csuka Attila alpolgármester, Rothauszky Györgyné  És Megyaszainé Mammel Magdaléna, ezzel néhány kellemes percet szereztek a köszöntötteknek.

Kedves Olvasó!

2010-ben is folytatódik az a szép Törökbálinti hagyomány, amely szerint minden olyan Törökbálinti lakost aki, a 90, 95, illetve 100. életévét betöltötte, Őket az Önkormányzat hivatalosan is felköszönti. A köszöntő bizottságot Turai István polgármester vagy Csuka Attila alpolgármester vezeti, a bizottság állandó tagja Rothauszky Györgyné az Egészségügyi Bizottság elnöke. A köszöntésen mindig jelen van a köszöntött lakóhelye szerint megválasztott képviselője is.

Az idén január 12-én elsőként Gyetkó Györgyné, Barkaszi Erzsébetet köszöntötte 90. születésnapján Csuka Attila alpolgármester és Rothauszky Györgyné. Erzsi néni családtagjai körében várta a köszöntőket. Érkezéskor már a szobában található hatalmas rózsacsokor vonta el a figyelmünket egy pillanatra, jelezve, hogy itt a családi körben már megtörtént a felköszöntés. Csuka Attila köszöntője után átadták az ajándékokat, az emléklapot, egy szép cserepes virágot és a szépen feldíszített gyümölcskosarat.

Erzsi néni Tiszakóródon született, 15 voltak testvérek, testvérei közül már csak ketten élnek. Édesanyja is szép kort élt meg, 94 éves korában hunyt el. Férjét a háborúban veszítette el. Elmondása szerint már 13 évesen dolgozott, húsz kasza között volt marokszedő. Erzsi néninek kettő fia, kettő unokája és négy dédunokája van. Egészségileg csak a cukorbetegség, illetve a magas vérnyomás az ami miatt gyógyszereket szed. Idős kora ellenére ápolja beteg fiát, aki 70 éves. Szeret TV-t nézni, figyelemmel kíséri az eseményeket.

 

   Január 15-én az idén másodikként Éhler Ferencnét, Annanénit köszöntötte Csuka Attila alpolgármester, Rothauszky Györgyné képviselő-asszony és Megyaszai Mammel Magdaléna a Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke.

  A köszöntésnél jelen voltak a családtagok, unokák is. Csuka Attila alpolgármester az ilyenkor szokásos gyönyörű virágcsokrot és az emléklapot, Rothauszky Györgyné a finom tortát nyújtotta át. Az NKÖ elnök-asszonya sváb zenét tartalmazó CD-vel kívánt jó egészséget az ünnepeltnek. Anna néni most ünnepelte a 95. születésnapját. 1929 óta él Törökbálinton, aktív korában háztartásbeliként dolgozott, majd a Törökbálinti, később a Budaörsi háziparban. négyen voltak testvérek három fiú egy lány. Édesanyja itt született Törökbálinton. Jól érzi magát, meg-meg fordul a konyhában is alkalmanként. Kedvence a hó-kifli, egyébként nem eszik sokat. Egy gyermeke van, aki leány és itt él Törökbálinton. Kettő unokája és három dédunokája van. Szeret TV-t nézni, imádja a sport közvetítéseket és a főzős műsorokat.

  A költőinek is mondható  kérdésre,  miszerint  miben látja a  hosszú élet titkát? Anna néni szinte azonnal  vágja rá, hogy a normális életvitel  az amitől reménykedhetünk, hogy ilyen sokáig élhetünk. ( és ezt már én teszem hozzá,  hogy  teljesen friss gondolatokkal, teljes értékű  életet, mert  Anna néni  nem  szorul  közvetlen  segítségre,  persze  nem  a  bolti bevásárlásra gondolok itt ).

/ Hopka László /

 

 Fotó: Hopka László

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu