Születésnapi köszöntés.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

Kedves Olvasó!

Augusztus 29-én ünnepelte 90. születésnapját Pázmány András Törökbálinti honfitársunk. Ebből az alkalomból köszöntötte Turai István polgármester és Rothauszky Györgyné.  Az ünnepelt meleg szívvel várta a köszöntőket már a kapuban. Nagy meglepetés volt számára, mert nem számított erre a szép gesztusra az Önkormányzat részéről. András bácsi elmondta, hogy nagyon jól esik neki ez a hivatalos megemlékezés. A köszöntők nem érkeztek üres kézzel, Turai István polgármester az ilyenkor szokásos emléklapot adta át az ünnepeltnek, Rothauszky Györgyné pedig egy üveg jó borral gratulált. Majd kötetlen beszélgetés következett, ahogy az legtöbbször lenni szokott.

András bácsi Temesváron született, aktív korában gépészmérnökként dolgozott a MÁV Északi Járműjavítóban a Kőbányai úton. 1951-ben kaptak telket Törökbálinton, de ekkor még nem költöztek ki, arra jóval később került sor. Törökbálinton feleségével él. Három gyermekük született, egy fiú és kettő leány. négy unokával dicsekedhet. Leányuk Pázmány Judit segíti mindennapi életüket, hetente többször kilátogat a szülőkhöz Budapestről. András bácsi a már rutin szerű kérdésre, mely szerint mi a hosszú élet titka a következőket válaszolta: Legyen mindég elfoglaltsága az embernek, legyen jövőképe, a munkáját becsülettel végezze.

András bácsi a ház körüli munkákkal, illetve barkácsolással foglalja el magát. Édesapja asztalos volt, tőle ki tanulta a szakmát és ezért az otthoni bútorokat saját maga restaurálja, - nagyon szépen! Kedvenc étele nincs. Egészsége a képek alapján is látható, hogy jól érzi magát.

A Bálintinfo.hu is jó egészséget kíván András bácsinak!

/ Hopka László /

Fotó: Hopka László

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu