Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Egy év kihagyás után újra volt sváb bál.

 

2022.02.26. Egy év kihagyás után ismét megrendezték a sváb bált. A rendező Törökbálinti Német Önkormányzat és a Ein Herz Für Kinder Német Óvoda.

A kényszer kihagyás a pandémia miatti helyzet volt ebben az esetben is. A Bálon  csak azok vehettek részt, akik rendelkeztek érvényes védettséget igazoló igazolvánnyal, amelyet a bejáratnál két biztonsági személy ellenőrzött.

Megnézem a fotóalbumot !

 

Szokásoknak megfelelően először a konferanszié köszöntötte a vendégeket, majd ismertette a programot. Ezt követően következett a magyar himnusz és a német himnusz eléneklése. Majd a bál fővédnöke Dr. Aradszki András országgyűlési  képviselő beszéde hangzott el. A rendezvényen részt vett Elek Sándor polgármester is, akivel az est folyamán többször is összefutottam.

 

Sajnos a német nemzetiség a napokban egy a magyarországi németekért nagyon sokat tett személyét vesztette el, Rosa Mammel személyében, akinek a tiszteletére a vendégek egy perces néma felállással adóztak.

A bált abszolút teltházzal rendezték, ami már csak a jótékonyság miatt is fontos. A bál bevételét a Csupaszív azaz az "Ein Herz Für Kinder" óvodának a céljai megvalósítását fogja szolgálni az alapítványukon keresztül. Az idei bálon rövid programmal kezdődött a bál. Elmaradtak a nagysikerű fellépők, csak az ovis csoport lépett fel, majd a szülőkkel közösen meglepetés táncot is láthattunk tőlük.

Dr. Aradszki András köszönti a vendégeket

A talpalávalót a Platin Kapelle játszotta nagy sikerrel, hiszen minden stílusban remekül játszanak. A zenekar egyik védjegye, amikor a báli hangulat a tetőfokához közelít, akkor a színpadot hátrahagyva a táncolók között zenélnek egy keveset. Az sem ritka, hogy az asztalon játszanak. Így történt ez most is ahogy a képeken látható. A jókedvet minél hamarabb elérjék a bálozók a Sváb Borház ingyenesen csapolható  finom fehér és vörös borával járult hozzá.

A tombola most már hagyományosan úgy zajlott, hogy a nyeremények amelyek az erre kijelölt asztalon kerültek elhelyezésre kaptak egy sorszámot, amely sorszámot a tombola szelvények tartalmaztak, a nyertes azt a nyereményt vehette magához az egyik szünetben, amelyiket a szelvényével igazolni tudott, ebben persze a szervezők segítségre voltak. Így sikerült éppen lefotóznom Elek Sándor polgármestert, amint éppen átvette nyereményét. Egy nagyon jó hangulatú bálon vettem részt, ami Törökbálint egyik legismertebb bálja messze földön. A fotóalbumban található képek árulkodnak igazán a hangulatról.

/Hopka László/

 

Baráti társaság.

Az óvodások műsor közben.

Elek Sándor átvette tombola nyereményét.

A táncparketten.

 
 
  Támogatók voltak:
  Törökbálint Város Önkormányzata.
  Munkácsy Mihály Művelődési Ház.
  Csupaszív Német Óvoda,
  Szabó Csaba (Sváb Borház)
 
 

Fotó: Hopka László

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu