Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
 

Kedves Olvasó!

2012 február 18-án rendezték a hagyományos Törökbálinti Sváb bált. A bálra minden eddiginél többen voltak kíváncsiak. A bált Megyasszainé Mammel Magdaléna a Törökbálinti Német Önkormányzat elnök asszonya nyitotta meg. Ezt követően rendhagyóan a Magyar, majd a Német Himnusz következett. Az est háziasszonya Simon Ágnes volt, aki két nyelven köszöntötte a vendégeket és ismertette az est programjait. A bál fővédnöke Turai István volt, azonban a bált jelenlétével megtisztelte Csuka Atilla képviselő, és Rothauszky Györgyné képviselő asszony is.

 

Megnézem a fotóalbumot !

Megnézem a filmet!

Először a Csupa szív óvoda tánc bemutatója következett, ami közel 20 perces volt. Majd a Zimándy Általános Iskola Bokrétás tánccsoportja lépett fel, immár hagyományosan.

A program következő fellépője, akik szintén nem először járnak nálunk, Ők a Budaörsi Wunderkäfer Tanzgruppe volt. A Grossturwaller Tänzer következett sváb tánc bemutatókkal, majd a Grossturwaller Achte dirndli ruha show-ra tapsolhattak a vendégek, ezzel az est műsorrésze véget ért és a táncé lett a főszerep.

A tánchoz a zenét ismét a Baranya megyei Platin Kapelle zenekar szolgáltatta nagyon profi szinten, itt el kell mondjam, hogy előfordult, hogy a zenekar az asztalon táncolva játszott, illetve a parketten fekve szórakoztatták a közönséget, ami nekem is maradandó emlék lesz.

Mint minden bálon itt sem maradhatott el a tombola.  Az idén is sokan érkeztek más településekről és egybehangzó vélemények szerint nagyon jól érezték magukat. Így zajlott le az idei sváb bál. A rendezvényen készült fotók az albumban tekinthetők meg, illetve a közel egy órás videót ajánlom figyelmükbe, amelyen keresztül betekintést nyerhetnek a bál hangulatába és talán kedvet kap arra, hogy jövőre Ön is részt vegyen ezen a mulatságon.

/ Hopka László /

 

 
 
Fotó & videó: Hopka László
 
 

Copyright ©  Bálintinfo.hu