Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

 

Előző héten történt

A Budaörsi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2015. február 16. és 2015. február 22. közötti időben 2 közúti közlekedési baleset történt, melyekből 1 esetben anyagi kár keletkezett, 1 balesetben pedig egy személy – az elsődleges orvosi vélemény alapján - könnyű sérülést szenvedett. A budaörsi nyomozók és vizsgálók 7 bűnügyben tettek vádemelési javaslatot az illetékes ügyészség felé, továbbá 2 esetben kezdeményezték a gyanúsítottak bíróság elé állítását.

Azt hitték megúszhatják.

A zsámbéki rendőrök három budapesti férfit lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. András 60 éves, F. László 50 éves és B. Antal 53 éves budapesti lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2015. február 15-én 14 óra és 19 óra közötti időben a P. András használatában lévő és általa vezetett gépkocsival leparkoltak Zsámbékon. B. András kiszállt járműből és bement a Művelődési Ház egyik irodájába, ahol a sértett táskájából eltulajdonított egy pénztárcát, amelyben személyes iratai, bankkártyája és készpénz volt. Az 53 éves férfi ezt követően visszatért a gépkocsinál várakozó társaihoz és együtt távoztak a helyszínről.

A zsámbéki rendőrök a beszerzett adatok alapján a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három férfit 2015. február 16-án a délutáni órákban Budapesten elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányság előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki mindhármójukat.

A büntetőeljárást ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Fémhulladékot akart lopni, a szomszédok megzavarták

A pilisvörösvári rendőrök egy 34 éves helyi férfit fogtak el.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Tamás 34 éves pilisvörösvári lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2015. február 20-án 9 óra körüli időben bement egy pilisvörösvári hétvégi házas telekre és a szerszámtárolóban kutatni kezdett.  Az ott található különböző fémhulladékot zsákba gyűjtötte, majd indulni készült, amikor a szomszédos ingatlan lakói észrevették. A 34 éves férfi ekkor a zsákot a benne lévő értékekkel együtt hátra hagyta és elmenekült a helyszínről.

K. Tamást a pilisvörösvári rendőrök pár órán belül elfogták a környéken, majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra elállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

A további eljárást ellene – szabadlábon hagyása mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Kocsmában randalíroztak

A törökbálinti járőrök két bicskei lakost fogtak el, akik ittasan garázdálkodtak.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt V. Sándor és N. Melinda 39 éves bicskei lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint N. Melinda 2015. február 21-én 10 óra körüli időben egy zsámbéki kocsmában ismerőseivel már több órája italozott, mikor elkezdte az ott pultosként dolgozó sértettet szidalmazni, majd lökdösődött és kiabált az ott tartózkodókkal. Végül egy hamutartót és egy sörösüveget is hozzádobott a pultoshoz. Erőszakos cselekménye másokban megbotránkozást és riadalmat keltett.

A sértett védelmére kelő férfit V. Sándor ököllel állon ütötte, majd kiabálni kezdett az ott lévő emberekkel. A sértett a bántalmazás következében könnyű sérüléseket szenvedett.

V. Sándort és N. Melindát a törökbálinti rendőrök a helyszínen elfogták, majd a Budaörsi Rendőrkapitányság előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki mindkét személyt.

A további eljárást ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Lopásnak indult, közlekedési baleset lett belőle.

A budaörsi rendőrök két érdi férfit fogtak el, akik egy budaörsi telekről vasanyagokat tulajdonítottak el, majd menekülés közben autójukkal egy parkoló személygépkocsinak ütköztek.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. László 43 éves és Sz. Szilveszter 21 éves érdi lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak és – eddig ismeretlen – társuk 2015. február 21-én 11 óra körüli időben bementek egy budaörsi telekre a tulajdonos tudta és engedélye nélkül, ahonnan különböző vasanyagokat és kerítéselemeket tulajdonítottak el.

A fémek begyűjtését követően elindultak a helyszínről, azonban az egyik szomszéd kérdőre vonta őket. A gyanúsítottak eddig ismeretlen társa autóval próbált elmenekülni, de egy parkoló személygépkocsinak ütközött. Ekkor a szomszédok értesítették a rendőröket, akik a 43 éves és a 21 éves férfit elfogták, azonban társuk elmenekült. A ő felkutatása és azonosítása jelenleg is folyamatban van.

J. Lászlót és Sz. Szilvesztert a budaörsi rendőrök előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket.

A büntetőeljárást ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Parfümöt lopott magának

A budakeszi rendőrök egy 15 éves lányt fogtak el.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 15 éves érdi lány ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2015. február 22-én 12 óra 30 perc körüli időben egy törökbálinti bevásárlóközpontban magához vett 2 db női parfümöt, azokról az áruvédelmi eszközt eltávolította, majd az egyik parfümöt visszatette a polcra a másik parfümöt pedig a táskájába rakta. A fiatalkorú lány a vásárlótérből fizetés nélkül távozott, de az áruház biztonsági szolgálata észlelte a cselekmény elkövetését és a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatták.

A fiatal lányt a budakeszi rendőrök a helyszínen elfogták, majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

A további eljárást ellene – szabadlábon hagyása mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Bűnmegelőzési felhívás az PMRFK Bűnmegelőzési Osztályának közleménye alapján

Február 22. – Az áldozatok napja

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ez a nap azóta az Áldozatok Napja, melyről 1993 óta Magyarországon is megemlékeznek.

Minden társadalomban vannak olyan egyének akik, nem képesek, nem hajlandók betartani az emberi együttélés szabályait, néha súlyosan megsértve azokat bűnelkövetőkké válnak. Hosszú ideig a bűntető igazságszolgáltatás középpontjában kizárólag az elkövető állt, fő célja a cselekmény megtorlása volt. Az áldozatokkal a pszichológia fejlődésével párhuzamosan a múlt század elején kezdtek foglalkozni.

Áldozatnak tekintünk mindenkit, aki bűncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés sértettje, illetve azok is, akiket a fenti cselekmények következtében testi, lelki sérelmet szenvedtek (hozzátartozó, szemtanú).  

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya kiemelt hangsúlyt fektet az áldozattá, sértetté válás megelőzésére, az áldozatok széles körével való törődésre, a megelőzés leghatékonyabb módszereire történő figyelemfelhívásra, az áldozati jogok érvényesülésre.

A kiemelt kockázatú áldozati csoportba tartozó kisgyermekek, időskorúak és fogyatékkal élők prevenciója mellett az áldozattá válás megelőzése érdekében a cél minél szélesebb réteg megszólítása és bűnmegelőzési tanácsokkal történő ellátása.

A legfontosabb cél a segítségnyújtás, melyet a jogsértéssel összefüggésben sérelmet szenvedett személy  vagy a  hozzátartozó kaphat.

A bűncselekmények és a tulajdon elleni szabálysértések áldozatainak, a bűncselekmények áldozatairól és az állami kárenyhítésről szóló 2005. évi CXXXV. törvény értelmében a fővárosi és a megyei Kormányhivatalok Igazságügyi Szolgálatainak áldozatsegítési feladatot ellátó szervezeti egységei tudnak segítséget nyújtani. A bűncselekményekkel kapcsolatban elsődlegesen intézkedő rendőrök az áldozatsegítő szolgálat írásos tájékoztatóját az áldozatsegítés lehetőségéről informáló szóbeli tájékoztatással együtt az érintettek számára átadják.

 Az áldozatok által igénybe vehető konkrét segítséggel kapcsolatban a 24 órában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalon tudnak személyre szabott tájékoztatást adni az Áldozatsegítő Szolgálat munkatársai.

 

         

 

 

 

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu