Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

  RENDŐRSÉGI HÍREK

Előző héten történt.

Előző héten történt

A Budaörsi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2014. július 07. és július 11. közötti időben 9 közúti közlekedési baleset történt, melyből 5 esetben anyagi kár keletkezett, 5 fő könnyű sérülést szenvedett. A budaörsi nyomozók és vizsgálók 16 bűnügyben tettek vádemelési javaslatot az illetékes ügyészség felé, továbbá 3 esetben kezdeményezték a gyanúsítottak bíróság elé állítását.


Füvet árult

A budaörsi nyomozók egy 23 éves férfit vettek őrizetbe.

Kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya I. Tamás 23 éves Biatorbágyi lakos ellen.

 

A rendőrségre állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy egy Biatorbágyi családi házban nagyobb mennyiségű kábítószer található.

Az adatgyűjtést követően a budaörsi rendőrök 2014. július 7-én a kora esti órákban megjelentek a bejelentésben megjelölt ingatlan előtt. A házban lakó 23 éves férfi a rendőrökkel egy időben érkezett a ház elé. I. Tamás a rendőrök láttán az autóból kidobott egy rágógumi csomagolást, melyet a nyomozók megvizsgáltak és abban zöld színű növényi törmeléket találtak. A gyanúsított a rendőrök kérdésére elmondta, hogy a házban közel egy kilogramm marihuánát tart, melynek egy része már ki van csomagolva, eladásra van előkészítve. A férfi lakásában tartott házkutatás során a nyomozók 806 gramm kábítószergyanús anyagot, 52 gramm fehér színű port, valamint a kábítószer értékesítéséhez használt tárgyakat foglaltak le.

I. Tamást a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozóhatóság kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatásának elrendelését. 

 

Biciklit akartak lopni

A budaörsi rendőrök két fővárosi férfit fogtak el.

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Sándor 66 éves és H. Gábor 25 éves budapesti lakosok ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2014. július 13-án 19 óra körüli időben berúgták egy budaörsi hétvégi ház ajtaját és onnan egy kerékpárt tulajdonítottak el. B. Sándort és társát a tulajdonos a helyszínen tetten érte. A 66 éves férfit a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta, így az okozott kár megtérült. H. Gábor a helyszínről elmenekült, de a járőrök egy órán belül megtalálták.

 

A két férfit a rendőrök elfogták, majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket. A további eljárást ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

Polgárőrt ütött meg

A Biatorbágyi rendőrök egy 44 éves férfit fogtak el

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. Gábor 44 éves Biatorbágyi lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. július 13-án 21 óra körüli időben ököllel próbálta meg betörni egy Biatorbágyon parkoló személygépkocsi ajtajának üvegét. D. Gábor a helyszínen vele szemben jogszerűen lefolytatott rendőri intézkedésnek ellenszegült és a rendőrt segítő polgárőrt ököllel arcon ütötte.

A 44 éves férfit a B iatorbágyi körzeti megbízott a helyszínen elfogta, majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra állította elő, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. D. Gábor ellen a büntetőeljárást – szabadlábon hagyása mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

Bűnmegelőzési Tanácsok az ORFK Kommunikációs Szolgálatának közleménye alapján.

 

Biztonságban külföldön

·                     Ismerjék meg a felkeresendő ország legfontosabb szabályait, szokásait.

·                     Külföldre történő utazás előtt kössenek utas- és balesetbiztosítást.

·                     Soha ne váltsanak pénzt illegális pénzváltóknál.

·                     A szállodában vegyenek igénybe széfet, értékmegőrzőt.

·                     Nyomatékosan felhívjuk a külföldre utazni szándékozó magyar állampolgárok figyelmét, hogy a kábítószerrel való visszaélést a világ számos országában nagyon szigorúan büntetik. 

·                     A magyar állampolgároknak Magyarország teljes jogú schengeni csatlakozását követően is maguknál kell tartani személyazonosításra alkalmas irataikat. 

·                     Ha külföldön úti okmányaik elvesztek, vagy ellopták azokat, kérjük, feltétlenül vetessenek fel erről jegyzőkönyvet a helyi rendőrségen, és a rendőrségi jegyzőkönyv birtokában forduljanak az illetékes magyar külképviselethez.

 

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu