Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

  RENDŐRSÉGI HÍREK

Előző héten történt.

A Budaörsi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2014. június 23. és június 29. közötti időben 11 közúti közlekedési baleset történt, melyből 5 esetben anyagi kár keletkezett, 4 fő könnyű sérülést, 2 fő súlyos sérülést szenvedett. A budaörsi nyomozók és vizsgálók 18 bűnügyben tettek vádemelési javaslatot az illetékes ügyészségen, továbbá 3 esetben kezdeményezték a gyanúsítottak bíróság elé állítását.

10 hatóság körözte.

A tápióbicskei férfit többek között zsarolás, csalás és sikkasztás miatt kereste a rendőrség.

A rendőrégre bejelentés érkezett arról, hogy egy Budapest XXII. kerületi lakásban körözött személy tartózkodik. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Célkörözési Csoport nyomozói az információ alapján 2014. június 23-án 8 óra körüli időben megjelentek a fővárosi háznál és intézkedés alá vonták M. Tibor 49 éves tápióbicskei lakost.

A férfi ellen 10 hatóság - többek között a BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett, az Érdi Rendőrkapitányság és a BRFK XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság sikkasztás bűntett, a Gödöllői Rendőrkapitányság pedig csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - rendelt el körözést.

A gödöllői rendőrök 2009. óta keresték a 49 éves férfit.

 

lIlatosítókat lopott.

A budaörsi rendőrök egy 29 éves férfit fogtak el, akit egy budaörsi bevásárlóközpontban lopáson értek tetten.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Károly 29 éves budapesti lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. június 25-én egy budaörsi bevásárlóközpont vásárlóterében különféle autóillatosítókat rejtett a ruházatába és megkísérelt fizetés nélkül távozni. Az áruház biztonsági szolgálata észlelte a bűncselekményt és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a férfit.

S. Károlyt a budaörsi járőrök a helyszínen elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A 29 éves férfi ellen a további eljárást – szabadlábon hagyása mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

Verekedés Pátyon.

A rendőrök egy 30 éves és egy 22 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 30 éves és egy 22 éves külföldi állampolgár ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2014. június 29-én 17 óra körüli időben az M1-es autópálya egyik parkolójában szóváltásba keveredtek a sértettel, amely tettlegességig fajult.

A két férfi a szintén külföldi állampolgárságú sértettet több alkalommal megütötte, aki ennek következtében megsérült.

A 30 éves férfit és társát a rendőrök a helyszínen elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

 

Bűnmegelőzési Tanácsok az ORFK Kommunikációs Szolgálatának közleménye alapján

Biztonságban az utakon:

 

A turisztikai idény minden év június 1-jétől augusztus 31-ig, a fővárosban szeptember 30-ig tart. A turisztikailag frekventált helyeken fontos a fokozott rendőri jelenlét biztosítása, a közúti közlekedésbiztonság fenntartása, a közlekedési szabályokat megszegők, illetve az ittas járművezetők hatékony kiszűrése, a megnövekedett forgalom folyamatosságának elősegítése és a torlódások elkerülése érdekében.

 

A tartós melegben a közlekedés résztvevői között is jelentősen megnő a rosszullétek száma, a hőség gyengíti a szellemi erőkifejtést, egyeseknél tompaságot, közönyösséget, másoknál pedig fokozódó ingerlékenységet válthat ki. A közlekedők körében ilyenkor fokozottan jellemző a koncentráció hiánya, mely a megnövekedett reakcióidőben is jelentkezik. A reflexek tompulnak, a mozdulatok kapkodóvá válnak, ezáltal a hibalehetőségek száma is megnő.

A nyári hőségben a gyalogosokra, kerékpárosokra is jellemző a figyelmetlen, bágyadt közlekedés, kevésbé néznek körül, mielőtt lelépnek az úttestre. A korábbi évek statisztikai adatai azt mutatják, hogy a nyári hónapokban (július-augusztusban) megnő a gyerekbalesetek, azon belül is a kerékpáros gyermek balesetek, illetve ezen balesetek következtében meghalt gyermekek száma.   

 

Hasznos tanácsok:

  • Vezessenek óvatosabban a hőségben, mert ilyenkor a koncentrációs képesség csökken, a közlekedés résztvevői is figyelmetlenebbé, türelmetlenebbé válnak.

  • Aki nehezen viseli a meleget, kánikulában lehetőleg ne vezessen.

  • Kipihenten kell vezetni és elegendő mennyiségű folyadékot kell fogyasztani.

  • A napon álló gépkocsit indulás előtt szellőztessék ki, menet közben használjanak légkondicionálót, vagy gondoskodjanak a levegőcseréről, a friss levegő utánpótlásáról.

  • Műszaki hiba esetén húzódjanak a leállósávba, helyezzék ki az elakadásjelző háromszöget, a mentés megérkezéséig tartózkodjanak a szalagkorláton kívül, használjanak láthatósági mellényt.

  • A balesetek megelőzése érdekében a legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok megtartása, azonban a már említettek alapján a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos! Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot!

 

 

 

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu