Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 
 

 

RENDŐRSÉGI KÖZLEMÉNY

Betörésveszély!

 

 

Kérjük, hogy a besurranásos lopások megelőzése érdekében az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat fogadják meg:

 

A besurranásos lopásokat jellemzően családi házaknál és földszinti lakásoknál követik el, ezért célszerű rácsot felszerelni a földszinti ablakokra, a bejárati ajtót, pedig minden esetben be kell zárni, még akkor is, ha otthon tartózkodik! Egy szúnyogháló, bukóra hagyott ablak, ajtó nem nyújt védettséget az illetéktelen „látogató” ellen! A kapu, bejárati ajtó zárjában soha ne hagyják benne a kulcsot!

·        A ház ablakait, ajtajait, melléképületeit mindig zárja, még akkor is ha  rövid időre megy el otthonról! Otthonának kulcsait ne rejtse el a lakás közelében, az elkövetők ismerik a „dugi” helyeket!

·        Ha otthonában tartózkodik is, belülről zárják a nyílászárókat, esetleg állítson egy könnyű tárgyat valamelyik függöny mellé, hogy huzat esetén a függöny feldöntse.

·        Az ajtókat belülről kulccsal úgy zárják be, hogy a kulcs helyzete merőleges legyen magára a zárra, így nem lehet kipiszkálni.

·        Bejárati ajtajára szereltessen megfelelő biztonsági zárakat!

·        Ha csengetnek, ellenőrizze, ki keresi, használjon széles látókörű optikai kitekintőt!

·        Ajtaját ne tárja ki idegennek! Gondolja át indokolt-e az idegen jövetele, miért kér iratot, értéket, pénzt öntől! Kérjen igazolványt, ellenőrizze a személy valódi kilétét, és eközben ne engedje be a lakásba!

·        Ne tartson otthon nagyobb összeget, tegye inkább bankba!

·        Az értékekeit ne hagyja elől, zárja el, lehetőleg lemez- vagy pénzkazettába!

·        Legyen jó viszonyban szomszédjaival, környezetével, kölcsönösen figyeljék egymás ingatlanját, az utcában járó idegeneket!   

 

Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy legyenek elővigyázatosabbak.

 

 

        Őrsparancsnok

 

 

 

 

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu