Rendőrségi felhívás!  2011.05.17.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

Kedves Olvasó!

A Törökbálinti rendőrőrs juttatta el hozzánk ezt a felhívást, amely egy új átverési módra hívja fel a figyelmünket, nem árt óvatosnak lenni, a csalók egyre ravaszabbak!

 

TELEFONON KERESZTÜL TÖRTÉNŐ CSALÁS!

 

Figyeljen oda, ha vonalas telefonján megpróbálják Önt becsapni!

 A bűncselekmény jelei:

-  vonalas telefonja nem ad vonalat (hangot), amikor ön az egyik ismerősét szeretné felhívni;

-  valamilyen túlzottan szürreális információt kap, ami mélyen hat az érzéseire;

-  általában pénzt kell önnek adnia valaki részére.

Megtörtént eset:

Budapest területén történt néhány hete.

Egy személy felhívta a sértettet, annak vonalas telefonján, hogy lányát és vejét baleset érte, műtétet kell végezni rajtuk, sürgősen szükség van készpénzre. A sértett, megpróbálta vonalas telefonján elérni a lányát, hogy mi is történt vele, de a telefon nem adott vonalat. Az elkövetők többször felhívták a sértettet, elmondták, hogy a pénzt mikorra kell összeszedni, és ha bankból kell kivenni, akkor több részletben tegye. Az összeg milliós tételt tett ki, 1,4 millió forintot.

Mivel sértett gyanakodott, az elkövetők elmondták, hogy a „101”-es rendőrségi hívón érdeklődhet a részletekről. Sértett hívását az elkövetők fogadták, rendőrségi ügyeletesnek adták ki maguknak, megerősítették a baleset tényét. (volt olyan eset, hogy elkövetők színleg „kapcsoltak” más rendőrkapitányságot, vagy mentőszolgálatot)

Sértett a pénzt kivette a bankból, átment a szomszédjához, ahonnan sikerült lányát felhívnia, aki elmondta, hogy nem, történt vele baleset. Sértett visszament saját lakásába, ahol elkövetők fel is hívták telefonon, sértett elmondta, hogy nem igaz amit neki mondtak a lányáról. Káromkodások közepette elkövető lecsapta a telefont, így a pénzátadásra nem került sor.

Javasoljuk:

-  mobil telefonon ellenőrizze le a kapott információt;

-  ha hasonló csalással keresik fel önt, hívja a 107-es rendőrségi telefonszámot, kövesse a rendőrségi ügyeletes tanácsait!

A rendőrség segélyhívó számai: a 107; és a 112 (díjmentesen hívható).

A Budaörsi Rendőrkapitányság hívószáma (0-24 óráig): 06-23/505-400.

A Törökbálinti Rendőrőrs hívószáma (08-16 óráig): 06-23/335-037.

 

(Törökbálinti Rendőrőrs 2011. 05. 17.)

 

 
 

Copyright ©  Bálintinfo.hu