Törökbálint, Dózsa György utca 2011.03.12.  Leomlott a teljes tetőzet.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Tisztelt Olvasó !

Teljesen összeomlott egy ház tetőszerkezete, 2011. március 12-én. 17 óra körül a Dózsa György utcában. A szomszédok elmondása alapján valószínűsíthető, hogy a kémény ledőlése okozhatta a balesetet. A nagysúlyú kémény eldőlt, és a régi meggyengült szarufákra esett, ami nagy valószínűséggel eltörhetett, és ez indította el a tető teljes összedőlését. A kiérkező rendőrség és a tűzoltók nem sok mindent tehettek már.

Szerencsére személyi sérülés nem történt, ami kizárólag a szerencsén múlott, ugyanis a törmelékekből egy tetemes mennyiség a gyalogjárdára hullott. Ha valaki éppen ebben az időben arra járt volna, nem úszta volna meg sérülés nélkül. A tető hatalmas zajjal és óriási porfelhővel dőlt össze, magával rántva a szomszéd ház elektromos betápláló vezetékét is, ezért a ház időlegesen áram nélkül maradt. A helyszínre érkezett Turai István polgármester is, aki tájékozódott a kialakult helyzetről.

Mint megtudtam a megsemmisült tető két lakásé volt. A belső lakás lakott volt, a másik lakás, ami az utcafelőli része az épületnek, már nem használták mert tulajdonosa korábban elhunyt és örökösei nem voltak, így a tulajdonjog az Önkormányzatra szállt. Ezt a lakásrészt az Önkormányzat lepecsételte, amit a rendőrök törtek fel az esetleges sérültek után kutatva. Az épület amúgy sem volt fiatal, felmerülhet az elbontása is.

/ Hopka László /

Fotó: Hopka László

 

 
 

Copyright ©  Bálintinfo.hu