A TTC Ónodon járt.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

 

Kedves Olvasó!

Kétszeres győzelem Ónodon!

Szép hajnalra ébredtünk két okból is. Az első, hogy vége van július hónapnak, ami annyiban örömteli, hogy már csak két hetet kell várnunk az őszi szezon rajtjára, a másik örömteli ok, hogy augusztus elsejét írunk és ez a dátum Ónod községbe utazásunk napja.

Mint ahogyan arról már korábban tájékoztattuk Kedves Olvasóinkat szíves invitálásban volt részünk azon községbe, ahová a június 13-ai mérkőzésünk jegybevételét – megközelítőleg ¾ millió forint – a rászorultak részére továbbíthattuk. Nemes kezdeményezésünk mellé főszponzorunk a Lindab Kft. vezetése és dolgozói álltak 1200 belépőjegy előzetes megvásárlásával, így egészen szép összeggel segíthettük Ónod Község Sportegyesületét.  Nagy várakozással és még további ajándékokkal készültünk a borsodi kisközségbe. A reggeli 6 órai induláskor még igen gyűrött arcok, álmos tekintetek tükröződtek vissza, de természetesen ahogy közeledtünk a célunk felé, úgy simultak és váltak egyre érdeklőkké buszunk utasai, a vezetők, játékosok, családtagok.

Megérkeztünk. Kedves kis, cseppnyi település, de annál tartalmasabb több évszázados múlttal, szép, tiszta és rendezett környezettel. Az árvíz a pusztító nyomait a több mint 300000 homokkal töltött zsákkal és jó néhány összeomlott, lebontásra váró házikóval, valamint a házak, póznák, épületek oldalán a betörő vízszint magasságának láttatásával hagyta is. Csendes percek voltak, amíg megtaláltuk a sportpályát, mindenkinek a fejében cikáztak a gondolatok, villantak be a hírekben látható, olvasható képek, hírek.  Nagyon kedves fogadtatásban volt részük, ahogy megérkeztünk rögtön megpróbálták erőnket venni egy kis jóféle házi itókával – mondván, nem titkolt céljuk, hogy a mérkőzésre ne tudjunk teljes erőnkből koncentrálni, így pici előnyt kovácsolhatnak és szeretnének legyőzni bennünket.

Tiszteletünkre szervezte meg Bacsó János, polgármester, Sedenszki Imre, alpolgármester, Vida Mihály, önkormányzati képviselő, Kántor András, Ónodi SE sportköri elnöke, és Kondás László az Ónodi SE elnökségi tagja a többi segítőjével ezt a mai napot. A rendezvény az Ónod Vándorkupa névre keresztelkedett, hagyományőrző jelleggel és csapatunkon kívül még Felsőzsolca VSK, Sajóörös KSE, a házigazda Ónódi SE csapatai léptek a gyepszőnyegre (a két másik településen is súlyos károkat okozott az árvíz).

Ezen a napon az eredmény másodlagos volt, bár a kupát elhódítottuk és haza is hoztuk, de ez a nap főként nem a labdarúgásról szólt, hanem arról, hogy a júniusban megismert barátainkkal, testvéreinkkel újra találkozhassunk. A címben utalt két győzelem erre asszociál. Nagyon kedves, csillogó szemű, hálás emberek vettek bennünket körül, áradó szeretettel és próbálták kedvünket keresni mindenben, de főként a vendéglátásban. Nem szenvedtünk semmiben hiányt, sem ételben, sem pedig italban, ők ezt nem engedték.

Az időjárás hozta a formáját, rekkenő hőség volt, még árnyékban is elviselhetetlen, ezért mindenkit, aki a pályán volt és még mozgott is dicséret illet. Délelőtt zajlott két mérkőzés, majd azt követően megmutatták nekünk a város nevezetességeit és hát ha csak pillanatokra is, de legények-leányok lehettünk a híressé vált gáton. Nem nagyon voltak szavak, inkább csak kérdések és a kérdésekre minden érdeklődést kimerítő válaszok, aztán csak maradt újra az elgondolkodás, elmélkedés. Az Ónodi Várban magunkba szívtunk egy kis történelmet és próbáltunk várúrrá/úrnévé válni, idegenvezetést is kaptunk, így minden lényeges dolgot, információt  – olyat is, amit eddig még nem tudtunk – megkaphattunk.

Községjárásunk végeztével ebédre háromféle finomsággal láttak vendégül bennünket: halászlé, babgulyás és ahogyan ők nevezik, krumpli pörkölt (ez isteni finom sertéspörkölt volt, egybe főzve a burgonyával, amolyan egytálétel). A pogácsákról és a finom jófajta kenyérről már nem is merek írni.  Majd rövid szieszta után következett az ünnepélyes megnyitó. Nagyszerű percek voltak ezek, ugyanis polgármester úr beszédében elmondta, hogy segítségünkkel nem „úszott el”az ár levonultával együtt a község labdarúgása, mert az egész éves költségvetésüket adtuk nekik és ebből az összegből még az utánpótlás csapataik versenyeztetését is sikerült megoldani. Már megérte! Ezért tényleg megérte a sok fáradtságot, szervezést és munkát! A szünetekben és a döntőt követően a helyi fiatalokból álló rock banda szolgáltatott némi talpalávalót a nézőközönségnek. A döntő mérkőzésen is annyira baráti volt a hangulat, hogy az ellenfélnél védett fiatal kapusunk. A döntő után aztán az ünnepélyes eredményhirdetés és ajándékozás, kupaátadás zajlott.

Ajándékot kapott Schäffer István, a Lindab Kft. képviseletében, Kasza Lajos, elnökhelyettes és Bacsó János, polgármester, valamint Tatár György, válogatott labdarúgó, edző a DVTK minden idők legnépszerűbb 11 labdarúgója közé választott játékos, akinek egyébként az egész nap folyamán a társaságát élvezhettük. A Lindab Kft. és a Presenta jóvoltából mi is ajándékcsomaggal is kedveskedhettünk, valamint a csapat fényképével ellátott egyedi címkés borokat és egy örökös bálinti pályabelépőt nyújtottunk át emlékül.

     

 Nagyon szépen telt el a nap ebben az egyébként festői környezetben, az ónodi kastély területén található sportpályán. Az öltözőkben, klubházban kedves gesztusnak lehettünk szemtanúi: felnőtt csapatunk fotóival és árvízi felhívásunkkal találtuk szemben magunkat. Ez az érzés semmihez sem hasonlítható és az sem, hogy adhattunk valamit, egyben megtarthattunk valamit, ami társadalmunk egészének érdeke. Ezen kívül még a hitet és a reményt is, hogy nem maradtak magukra a bajban.

Még visszaindulás előtt jól elláttak bennünket folyadékkal, mert hogy a nap és a hőség igen kivette belőlünk az erőt és azzal indította útnak bennünket, hogy jövőre a kupát vissza kell hoznunk (ezért lett vándorkupa, tudják/tudjátok, a vándorkupa visszajár:)  Ónod községnek vásártartási joga van, így minden hónap elején országos vásárt rendeznek.  Még egy nagyon fontos és szép felajánlás érkezett a Lindab Kft -nek köszönhetően, mégpedig az, hogy a megrongálódott vásárterük tetejének javításához segítséget nyújtanak, lehetőséget adva arra, hogy ez a vásártartás továbbra is magas színvonalon valósulhassék meg.  2011 tavaszán pedig mi szeretnénk invitálni, látni kedves vendéglátóinkat egy hasonló labdarúgó tornára, így elmondhatjuk, ez a sportbarátság továbbfolytatódik.  Szép emlékekkel érkeztünk haza és örülünk, hogy városunk jó hírét nemcsak elvittük, de ott is hagytuk nem csak a községben, hanem egész Észak-Magyarországon!

/ Z.I. /

Fotó: Z.I.

 
 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu