Október 23. Városi ünnepség és Törökbálint Díszpolgára cím átadása 2010.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

Kedves Olvasó!

Az esemény óta eltelt egy kis idő, de mégis úgy érzem, hogy be kell számolni az ünnepségről, hiszen ekkor került átadásra a Törökbálint Díszpolgára cím is, aminek mindenképpen helyt kell adnunk időtől függetlenül.

Október 23.-án 17 órakor kezdődött a Városi ünnepség az 1956-os forradalom és szabadságharc hivatalos megemlékezésén. Az ünnepségre többen érkeztek, mint az ezt megelőző esztendőben. Ünnepi műsort az idén a Bálint Márton Általános és Középiskola diákjai adták elő. Ünnepi beszédet  Keszler Márton az iskola igazgató-helyettese mondott. A műsorok után került sor az idei díszpolgári cím átadására, amelyet megérdemelten a képviselő-testület Nagy Józsefnek adományozott, aki a Lendvai Károly Férfi Kórus vezetőjeként, és a Törökbálinti Római Katolikus templomban, kisegítő lelkipásztorként is sokat tett, és tesz Törökbálintért.

  Nagy József a díjat határozott és jól felkészült beszédében köszönte meg. Ezt követően az ünneplő tömeg a Művelődési Ház előtt átvette a fáklyákat, majd Turai István polgármester vezetésével az égő fáklyatenger elindult, a Diós kertben felállított 56-os emlékhelyhez. Itt koszorúzás következett. Koszorút helyezett el a város vezetése és Törökbálinti politikai és civil szervezetek képviselői.

A díszpolgári cím átadása közben egy kis malőr történt, a díjjal együtt járó értékes nyakláncot Turai István polgármester nem kapta a kezéhez és nem tudta ekkor a díjazott nyakára helyezni. Ezért a nyaklánc átadása a Római Katolikus templomban történt, ahol éppen a Törökbálinti Kamara Kórus ünnepi koncertje kezdődött, amelyen a kórus megalakulásuknak 10. évfordulóját ünnepelték. Ezt a malőrt valószínűleg a sors akarta így, hiszen ennél méltóbb helyen szerintem nem is kaphatta volna a díjat Nagy József. Az eseményen készült fotók az albumban tekinthetők meg. Nagy József köszönő beszéde itt olvasható.

/ Hopka László /

 

Fotó: Hopka László  

Megnézem a fotóalbumot !

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu