30 éves a Munkácsy Mihály Nyugdíjas Klub.

Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

Kedves Olvasó!

Megnézem a fotóalbumot !

A Törökbálinti Munkácsy Mihály Nyugdíjas Klub az idén júniusban ünnepelte alapításának 30. évfordulóját, amelyre nagyon sok vendéget hívtak meg. A rendezvényen meghívottként jelen volt Turai István polgármester is. Az ünnepségre meghívást kapott Cukor Györgyné a régi Művelődési Ház igazgatója, aki akkoriban az ötletet adta a nyugdíjas klub létrehozására, és sok segítséget nyújtott a sikeres induláshoz. A klub 1980-ban alakult, jelenleg 131 aktív tagja van, és a város minden nyugdíjasa előtt nyitva áll. A Nyugdíjas Klub igen mozgalmas működést mondhat magáénak, ezért 2003-ban elnyerték a Legnépszerűbb Egyesület serlegét. Majd 2004, 2005 és 2008-ban a Törökbálint Legaktívabb Civil Szervezete címet szerezték meg. 2005-ben a legmagasabb elismerésben részesültek, megkapták a "Településért" emlékplakettet.  2003.ban megalapították a Napsugaras Ősz Nyugdíjas Tánccsoportot, amely új színt hozott Törökbálint kulturális életébe. Nagyon sok fellépésük van itt helyben is, de meghívásoknak is szívesen eleget tesznek, koreográfusuk: Pátkay László tanár úr.

A Nyugdíjas Klub minden jelentős helyi programon részt vesz, segítő, fellépő, vagy szervezőként. Így a teljesség igénye nélkül felsorolok néhányat:: Városi Majális, Anyák napja, Mikulás, locsoló bál, szüreti bál, Stb... A Nyugdíjas Klub motorja Páczi Sándorné Erzsike.  Legfőbb támogatójuk az Önkormányzat, de mint az előző, úgy a Munkácsy Mihály Művelődési Ház is sokat segít a klubnak.

AZ ÜNNEPSÉG

Az ünnepségre meghívtak helyi egyesületeket és közéleti személyiségeket, és más településen működő partner egyesületeket  is. Ünnepi köszöntőt mondott Turai István polgármester. Meghívottként jelen voltak: Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport, Büki Nyugdíjas Baráti Kör, Soroksári Rozmaring Nyugdíjas Klub, Százhalombattai Nyugdíjas Klub, Zsámbéki Nyugdíjas Egyesület, Biatorbágyi Őszidő Nyugdíjas Egyesület, Budaörsi Mozgáskorlátozottak Egyesülete, Budaörsi Városi Nyugdíjas Közhasznú Egyesület, Diósdi Hagyományőrző Klub.

A Művelődési Ház, ahogy a képeken is látszik, teljesen megtelt a meghívott vendégekkel, akik nem érkeztek üres kézzel. Minden meghívott egy kis műsorral érkezett, amellyel nagy sikert arattak. A műsorok után a finom meleg vacsora következett. Az elfogyasztott vacsora után kihúzásra kerültek a tombolák, ami elmaradhatatlan része a klub rendezvényeinek. Majd a táncparketté volt a fő szerep, hiszen kezdetét vette a tánc mulatság, amely késő estig tartott. Azt nyugodtan kijelenthetem, hogy méltó képen ünnepelte meg a Nyugdíjas Klub, ezt a nem mindennapi évfordulót. Gratulálunk! Az ünnepségen készített fotók az albumban láthatók

/ Hopka László / 

 

Fotó: Hopka László

 
 

Copyright (c) Bálintinfo.hu