Főoldal Mesterkereső Telefonszámok Apróhirdetés Szolgáltatók Információk Kapcsolat

 

Nagytárkány vendégei voltunk.

Kedves Olvasó!

November 10-én népes Törökbálinti küldöttség indult Nagytárkány testvértelepülésre (Szlovákia). A meghívásra az adott alkalmat, hogy minden évben ezen időtájban kerül megrendezésre a "Nagytárkányi Márton-napi libagaliba és újbor fesztivál".

A rendezvényen két Törökbálinti csoport vett részt, a Grossturwaller Musikanten fúvós zenekar és a Grossturwaller Tänzer tánccsoport. 

 

Az indulás igen korán, reggel négy órakor volt, ami a rendezvény kezdési időpontjához volt igazítva. Utazás bő négy órája jó hangulatban telt, de az útviszonyok miatt a végére egy kicsit izgalmas lett, mert félő volt, hogy elkéssük a rendezvény elejét, ahol a zenekarnak kísérni kell a menetet. Ezért, hogy időt takarítson meg a társaság már a buszon átöltöztek a táncosok. Szerencsére még időben érkeztünk!

A küldöttséget Kopasz József polgármester fogadta és látta el instrukciókkal, majd következett a felvonulás a főtérig, ahol megnyitották a rendezvényt. A rendezvénnyel egy időben adták át a főtér mellett megépített táncpajtát, amely EU támogatással létesült a településen. Ettől kezdve itt zajlottak az események, itt léptek fel a Törökbálinti táncosok és a zenekar.

 

A településen igazi vásári hangulat uralkodott el, hiszen egymást érték a vásározó sátrak, és ha megtekintik a fotókat, akkor látják majd a sok finomságot, amit helyi szervezetek, illetve vállalkozók készítettek. A rendezvény bizonyos részeiben hasonlít a mi városi majálisunkra. A csapatok szereplésük után közös ebéden vettek részt, ahol a polgármester megköszönte a részvételt, majd mindenki belevetette magát a vásár forgatagába. Legközelebb már csak a vacsoránál volt együtt a csapat.

A rendezvényről másnap délelőtt indultunk haza, újabb élményekkel gazdagodva. Kérem tekintsék meg a videó összefoglalót, illetve a fotó albumot. Köszönjük Nagytárkány!

/ Hopka László / 

Megnézem a fotóalbumot !

Fotó & video: Hopka László

 
 

Copyright © Bálintinfo.hu